MILJENIK "GROBARA" IZ BRAZILA PORUČUJE ZA SRPSKI TELEGRAF: Sanjam da vodim Partizan!

Autor: Marija Stefanović

Sport

16.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godine koje sam proveo u Srbiji i navijače crno-belih nikad neću zaboraviti, kaže Brazilac koji trenutno vodi klince Korintijansa

RepublikaFoto: Starsport
Žuka

Žulijano Antonelo Roberto (40) u domovini Brazilu i Srbiji poznatiji kao Žuka jedan je od miljenika navijača Partizana. U Humskoj se zadržao od 2007. do 2009, kada su crno-beli postavili temelje šestogodišnje dominacije nad srpskim fudbalom, a u srca "Grobara" uvukao se izuzetnom borbenošću, ali i zahvaljujući golovima protiv Crvene zvezde.

Postigao ih je Brazilac dva, pamtiće se onaj iz 133. derbija, kojim je Partizanu doneo remi (1:1) i miran završetak sezone, a sve to sa gipsom na ruci. U ekskluzivnom razgovoru za Srpski telegraf Žuka je iz Sao Paula poručio da sanja da sedne na klupu Partizana, da očekuje da "parni valjak" u ovoj sezoni konačno osvoji titulu, kao i da nikad ne bi vodio ljutog rivala sa Marakane.

Nakon završetka igračke karijere 2014. godine upisao je trenersku školu i sad radi kao trener selekcije Korintijansa do 17 godina.

Ostali ste u fudbalu nakon što se oprostili od igranja. Da li ste zadovoljni trenerskim poslom?

RepublikaFoto: Starsport

Žuka: Očekujem da Savo Milošević napravi kvalitetan tim i osvoji titulu

- Trenutno radim kao pomoćni trener u mlađim kategorijama Korintijansa sa igračima do 17 godina. Veoma sam zadovoljan tim poslom. Još uvek učim i pripremam se da jednog dana budem prvi trener. To mi je velika želja i nadam se da ću je ostvariti. Vredno radim za to.

Imate li želju da jednog dana preuzmete i Partizan?

- Naravno! To bi bilo ostvarenje mojih snova. Samo nisam siguran da li mogu s ovom licencom koju dobijem u Brazilu da vodim Partizan. Znam da mogu da budem trener u Japanu i Kini, ali nisam siguran za Srbiju. Ukoliko bi postojala šansa, rado bih je prihvatio.

2 GOLA ŽUKA POSTIGAO PROTIV CRVENE ZVEZDE

A da li biste prihvatili da vodite Zvezdu kada bi vam ponudili?

RepublikaFoto: Starsport

- Nema šanse, to znam na srpskom da kažem. Prosto, igrao sam u Partizanu i ne razmišljam o klubu sa Marakane. Ne mislim ništa loše o Zvezdi, ni najmanje, ali prosto navijam za crno-bele.

Navijači Partizana vas nisu zaboravili i i dalje smatraju da ste jedan od boljih stranaca koji je igrao u Humskoj. Koliko vam to znači?

Korona ubija po Brazilu

Kakva je situacija u Brazilu zbog koronavirusa?

- Veoma loša, ne znam šta bih rekao. Brazil je velika država i ima dosta zaraženih. Teško je kontrolisati sve. Ja sam trenutno u Sao Paulu, gde je malo bolje. Nadam se da će se sve ovo brzo završiti i da ćemo se vratiti normalnim životima. Strašno je to što se dešavalo poslednjih meseci.

- Veoma mi je drago što to čujem. Ni ja neću nikad zaboraviti "Grobare". To su za mene bile najlepše godine. Uživao sam u Beogradu i uvek bih se tu vratio. Nigde se nisam osećao toliko prijatno kao u vašoj zemlji. Planirao sam da dođem pre nekoliko meseci, ali sam odustao zbog korone.

RepublikaFoto: Instagram.com/juca
Tekst potpisa

Pratite li igre crno-belih?

- Sve gledam, ništa mi ne promakne. Gledao sam večiti derbi, zatim Kup Srbije. Partizan ove sezone nije uspeo da napravi dobar rezultat, ali nadam se da će naredne biti bolje. Crno-beli već tri godine nisu bili prvaci države i vreme je da se to promeni. Očekujem da Savo Milošević napravi kvalitetan tim i da budu šampioni.

Lična karta

Ime i prezime: Roberto Antonelo Žuka

Godina rođenja: 19. novembar 1979.

Pozicija: centralni vezista

Klubovi: Internasional, Krikijuma, Marilija, Fluminense, Gvarani, Botafogo, Partizan, Deportivo, Seara, Dubai, Hamburgo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading