POTRES NA TOPČIDERSKOM BRDU: Iz Juventusa u Partizan!

Autor:

Sport

10.07.2020

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač italijanskog Krotonea Luka Marković (20) priključio se prvom timu Partizana, sa kojim će u narednom periodu održavati formu.

RepublikaFoto: instagram.com/lukamarkovic
Luka Marković

Ipak, nije isključeno, ukoliko stručni štab crno-belih bude zadovoljan, da klub iz Humske možda posegne i za angažovanjem ovog fudbalera.

Marković je već bio na "radaru" Partizana prošlog leta, čak je uspostavljen i kontakt i sa igračem i sa njegovim agentima, ali su trener Savo Milošević i Ivica Iliev smatrali da je ekipi u tom trenutku potreban iskusniji napadač, koji će doprineti u plasmanu u Ligu Evrope. Što se angažovanjem Umara Sadika pokazalo kao ispravna odluka.

Ovoga puta, pandemija korona virusa je doprinela da se Marković obre u Humskoj i trenira sa najjačim sastavom, a nije isključeno da crno-beli možda posegnu i za njegovim angažovanjem, ukoliko struka da "zeleno svetlo".

Inače, radi se o momku koji je selektiran u Crvenoj zvezdi, ali kako nije našao svoje mesto na stadionu "Rajko Mitić", obreo se u Čukaričkom, gde je i igrački eksplodirao u mlađim selekcijama. Privukao je pažnju skauta, ali je, umesto prvog tima, odabrao teži put i otisnuo se u inostranstvo.

Pre skoro tri godine Marković se obreo u Italiji i potpisao tada profesionalni ugovor sa Krotoneom i to na četiri godine. Posle samo nekoliko meseci zapao je za oko skautima Juventusa, koji su ga ispratili u takmičenju "Primavera" (mladi timovi) i leta 2018. godine odlučili da ga otkupe od Krotone, u čije redove se vratio posle avanture u Torinu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading