(VIDEO) ZAPANJUJUĆE: Anri klečao skoro 9 minuta na terenu!

Autor:

Sport

10.07.2020

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MLS liga nastavljena je posle pandemije koronavirusa, u posebnom formatu, ali malo koga su zanimala dešavanja sa utakmice Montreala i Nju Inglanda, čitava Amerika "bruji" o potezu koji je napravio legendarni Tjeri Anri.

RepublikaFoto: twitter.com/TSN
Tjeri Anri

Sadašnji trener kanadskog fudbalskog kluba "klečao" je u znak protesta zbog ubistva afroameričkog građanina Džordža Flojda i to skoro devet minuta!

Tjeri Anri je "kleknuo" u majici na kojoj piše "Black Lives Matter" (Životi crnaca su važni) odmah na početku utakmice i tako posmatrao meč, da bi se prvi put "podigao" tek kada je na semaforu pisalo 8 minuta i 46 sekundi, što su odmah primetili i komentatori.

"Klečanje" je već nekoliko godina simbol solidarnosti sa crncima koji trpe ugnjetavanja u SAD, na taj način se izražava protest zbog rasizma, a ovih dana je i u Formuli 1 prava bura oko toga.

Inače, Montreal je poražen 1:0 golom Boua, pa se ne može reći da je Anrijeva trenerska karijera u SAD počela na sjajan način, međutim o tome se i ne priča naročito mnogo...

- Klečao sam osam minuta i 46 sekundi. Verujem da znate zašto. Želeo sam samo da podržim tu priču, to je bilo to, jednostavno je- rekao je Anri i time jasno rekao da je klečao toliko jer je toliko policajac Derek Čovin pritiskao vrat Džordža Flojda i ugušio ga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading