TORTURA NAD TOŠIĆEM NIŠTA NOVO U SRPSKOM FUDBALU: Fudbaleri preživeli bombe, pištolje i otmice!

Autor:

Sport

07.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premlati fudbalera da te želja mine postala je, nažalost, svakodnevica u srpskom društvu. Poslednju u nizu neprijatnost, na sreću bez posledica, doživeli su Duško Tošić, Danilo Pantić, Ivan Radovanović i kondicioni trener Andreja Milutinović kada su u nedelju u po bela dana napadnuti na Kalemegdanu nožem, elektrošokerom i staklenim flašama.

RepublikaFoto: Starsport
Trenutak kada Kimi skida kapitensku traku Marku Šćepoviću

Povređen ponos i pretrpljen strah nisu najgore što se desilo našim fudbalerima. Srpski telegraf podseća na najekstreminije napade na srpske fudbalere, kao i na sve što su prošli dok su bili na meti huligana ili kriminalaca.

Stojketa hteli da prže bakljama

Najpoznatiju torturu huligana pretrpeo je oktobra 2010. u Đenovi golman Srbije Vladimir Stojković. Pred gostovanje Italiji navijači Zvezde upali su u autobus "orlova" sa bakljama u želji da povrede Stojketa, koji je prešao u Partizan, a ranije je govorio da njegovim venama teče crveno-bela krv. Spasao se skrivanjem ispod sedišta, pa huligani od dima koji su stvorili nisu uspeli da ga pronađu.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

Pištolji, šamari i skidanje trake

Za život je strahovao i fudbaler Novog Pazara Žarko Udovičić, kojem je navijač pretio pištoljem u svlačionici jer je promašio penal protiv Rada februara 2015. Iako pretnje pištoljem nisu česte, šamaranja od navijača jesu. Najpoznatiji je dobio Ognjen Koroman avgusta 2008. na treningu pred utakmicu protiv APOEL sa Kipra. U martu 2012. navijač je udario Lazara Markovića zbog remija sa Slobodom (0:0). Avgusta 2013. jedan od vođa "Grobara" Miloš Radisavljević Kimi skinuo je kapitensku traku Marku Šćepoviću posle utakmice protiv Ludogoreca. Kako bi smirili strasti, njih dvojica su se pojavili zajedno na konferenciji za medije.

RepublikaFoto: Starsport
Žarko Udovičić

Terzić pobegao otmičarima

Mladi fudbaler Fjorentine Aleksa Terzić morao je da beži otmičarima novembra 2019. Njega su tokom noći na Novom Beogradu, dok je bio u svom automobilu, presrela drugim kolima dvojica napadača u pratnji devojaka u nameri da mu iznude 5.000 evra i da ga otmu. Na sreću, "samo" su ga pretukli i zadovoljili se odvoženjem skupocenog terenca, ali su ubrzo uhapšeni.

Aleksa Terzić

Pucala stakla zbog šampona

Želja da se okrene nov list u karijeri je kao nelojalnost Zvezdi protumačena u slučaju Marjana Markovića. Njemu je januara 2005. dignut u vazduh automobil, možda bombom, a možda je "samo" zapaljen jer nije želeo da produži ugovor sa crveno-belima. "Opomenu" su oktobra 2013. dobili i svi prvotimci crveno-belih kada su se saopštenjem požalili da je situacija u klubu toliko loša da u svlačionicama nemaju ni šampon. Sačekala su ih polupana stakla na automobilima na parkingu ispred stadiona. Februara 2015. zapaljen je i džip Danilu Pantiću, navodno jer nije hteo da se dodatno obaveže prema Partizanu.

RepublikaFoto: Starsport
Marjan Marković

Napad na Saleta i trudnu ženu

Navijačku torturu pretrpeo je i legendarni kapiten Partizana Saša Ilić. Njega i trudnu suprugu su juna 2009. napali huligani u Skadarliji. Saleta su najpre vređali, a kada je Tijana stala između njih i probala da smiri situaciju, verovatno navijači Zvezde, gurnulisu je i šutnuli u nogu, posle čega su pobegli, pa su oboje ipak dobro prošli.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Ilić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading