NJEGOVA PRIČA GRANIČI SE SA FILMOM: Ima samo 18 godina i juče je "srušio" Inter

Autor:

Sport

06.07.2020

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolonja je juče u ludoj utakmici pobedila Inter na San Siru. Bilo je 2:1 za goste, a golove su postigli dvojac istog imena iz Gambije - Musa Juvara i Musa Barou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Musa Juvara

Inter je poveo pogotkom Lukakua u 22. minutu, imao igrača više i penal da bi Bolonja u razmaku od šest minuta preokrenula rezultat i odnela veliku pobedu.

Fascinantna je priča strelca prvog Bolonjinog gola. Mladi Musa Juvara dolazi iz Gambije i ima tek 18 godina, a način na koji je stigao u Italiju graniči se sa filmskim scenarijem.

Bio je 10. jun 2016. kada je 14-godišnji Juvara potpuno sam došao brodom iz Gambije u Italiju kao izbeglica. Fudbal je počeo da igra u lokalnom klubu Potenza, pa preko Virtus Aviliana i Kijeva stigao do Bolonje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Juvara je kratko vreme proveo u Torinu za koji je prošle godine igrao na turniru za mlade u Toskani. Tamo je postigao tri gola i zapeo za oko nekim skautima, a Bolonja je bila brža i dovela ga prošlog leta.

Debitovao je u kupu protiv Udinezea u decembru, a prvi nastup u Seriji A imao je ove godine protiv Rome. Juče je na San Siru ušao u 65. minutu i nakon devet minuta postigao gol života, prvi u seniorskom fudbalu.

Bolonja je pobedom došla na deveto mesto, dok je Inter i dalje treći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading