FIFA kaznila Arsenal zbog transfera!

Autor:

Sport

03.07.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Arsenal sa 40.000 švajcarskih franaka i upozorila ga na ponašanje u vezi sa transferima igrača, nakon što je klub koristio promenljive klauzule o prodaji za koje je utvrđeno da utiču na ostale klubove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kazna za Arsenal

U prethodnoj neotkrivenoj istrazi, u pravnim dokumentima Fife izražena je zabrinutost u vezi sa uslovima odlazaka Čube Akpoma u PAOK i Džoela Kembela u Frosinone, 2018. godine.

Arsenal bi dobio veći deo od ugovora, da su Akpom i Kembel kasnije prodati britanskim klubovima, u odnosu na neke druge klubove.


Disciplinska komisija Fife navela je da je Arsenal prekršio pravila za zaključivanje ugovora koja mu omogućavaju da utiče na druge klubove jer nije prijavio podatke nadležnim telima.

 - Komisija smatra da je, samim postojanjem ovih klauzula, Arsenal uticao na PAOK i Frosinone u pitanjima zaposlenja i transfera - navodi se u saopštenju.

Arsenal je rekao Fifi da mu slovi transfera nisu omogućili da utiče na odluke o transferima PAOK-a i Frosinonea i naveo da su Fudbalski savez Engleske i Premijer liga bili zadovoljni što nije bilo kršenja pravila uticaja treće strane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading