Pamte ga kao "ubicu golmana": Voleo bih da radim u Srbiji!

Autor: Kurir/Republika

Sport

28.06.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ernan Krespo je veliko ime svetskog fudbala. Argentinac je imao fantastičnu igračku karijeru, a pre šest godina odlučio je da postane trener. Nekadašnji napadač Parme, Lacija, Intera, Čelsija, Milana i Đenove pokazao je zavidno znanje o srpskom fudbalu, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

RepublikaFoto: instagram.com/hernancrespo
Ernan Krespo

Dok ste igrali u Seriji A, imali ste nadimak „ubica golmana“. U Italiji ste igrali 13 godina, upisali 341 utakmicu i dali 154 gola.

- Ponosan sam na svoju fudbalsku karijeru, posebno na period proveden u Italiji. Igrao sam za velike klubove, a zanimljivo je da sam karijeru u Seriji A počeo i završio u Parmi, klubu za koji me vežu mnoge lepe uspomene - počeo je intervju za Kurir Ernan Krespo (44), koji danas vodi ekipu Defensa justisija, člana elitnog ranga fudbalskog prvenstva Argentine, iz mesta Florensio Varela nadomak Buenos Ajresa.

Počeli ste trenersku karijeru. Šta očekujete?

- Nigde ne žurim. Idem polako, korak po korak. Počeo sam u Italiji, u mlađim kategorijama Parme, potom radio u Modeni. Onda sam se vratio u Argentinu. Vodio sam Banfild, a ove godine preuzeo sam ekipu Defensa justisija. Svestan sam da je preda mnom težak put, ali se ne plašim, spreman sam na sva iskušenja.

 

 

Kako igra ekipa kad je vodi Ernan Krespo?

Igrali ste i sa Sinišom Mihajlovićem u Laciju. Kako gledate na njegovu borbu sa opakom bolešću?

- Siniša je uvek bio i ostao ratnik! Želim mu sve najbolje, ne sumnjam da će iz svega izaći kao pobednik.

- Želim ekipu koja se nameće, da igra ofanzivno i agresivno, da drži igru u svojim nogama, da igra na protivničkoj polovini gde svaki igrač jasno stavlja interese ekipe ispred sopstvenog. To je moja fudbalska filozofija i tako ekipa koju vodim mora da igra. Bio sam napadač i normalno je da volim ofanzivni fudbal, ali odbrana je mnogo važna.

Koliko je igranje u Italiji uticalo na vas kao trenera?

- Imao sam sreću da za trenera učim u poznatoj školi u Kovercanu. Tu se uči igranje čuvenog „katenaca“, a to je najvažnija tema u Italiji i time sam se najviše bavio - govori Krespo za Kurir. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you CCTV!! And Fans Union Company!! Argentina ?? ?? #Beijing

A post shared by Hernán Crespo (@hernancrespo) on Jun 7, 2018 at 4:42am PDT

 

Planirate li da radite u Evropi? Konkretno, da li biste uzeli neki klub iz Srbije? - Poštujem argentinski fudbal jer ovde radim već dve godine, ali voleo bih da treniram neki klub u Evropi. Štaviše, bio bih mnogo srećan. Zašto da ne i u Srbiji!

Više informacija o rubrici sport pročitajte OVDE.

Koliko dobro poznajete fudbalske prilike u Srbiji?

- Srbija je zemlja koja je dala mnogo velikih fudbalera, svetske klase, sa kojima sam igrao u Italiji, sa mnogima i delio svlačionicu. Vi ste, kao i mi u Argentini, izrazito talentovani za fudbal, ali i za druge sportove. Svake godine proizvodite ogroman broj mladih fudbalera, baš kao i mi Argentinci.

Šta još znate o fudbalu u Srbiji?

Ernan Krespo pokazao se kao dobar poznavalac srpske reprezentacije

- Imate sjajne fudbalere, koji igraju u velikim klubovima. Matić je u Mančesteru, Kolarov u Romi, mladi Sergej je lider Lacija, takođe mladi Jović vam je u Realu... I pre njih imali ste sjajnu generaciju s mojim bivšim saigračem Dejanom Stankovićem na čelu, pa znamo koliko vam je značio i Miha kao igrač... Ali nikako da Srbija opravda kvalitet. Nešto vam nedostaje za velike rezultate.

- Crvena zvezda i Partizan ostavili su trag u fudbalskoj istoriji, dali veliki doprinos u Evropi. Posebno Crvena zvezda, koja je bila šampion Evrope 1991. godine. Takve stvari se pamte i znaju. Verujem da je srpsko prvenstvo na dobrom nivou i da ekipe mogu da se takmiče u Evropi. Uostalom, to se i videlo prethodnih godina jer je Crvena zvezda igrala dva puta Ligu šampiona, a Partizan Ligu Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading