Govorili su da je gubitnik, a stvorio je najbolju ekipu sveta

Autor:

Sport

28.06.2020

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo svi će se složiti da je jedan od najzaslužnijih za slavlje Redsa nemački strateg Jirgen Klop, koji je sadašnju ekipu stvarao od 2015. kada je došao u Liverpul.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Suze je brisao Jirgen Klop (53) kada se uživo javio da prokomentariše osvajanje naslova engleskog prvaka sa Liverpulom.

Titulu nije proslavio uz teren, nakon neke utakmice, pred hiljadama navijača koji bi mu skandirali, već nakon utakmice Čelzi - Mančester siti (2:1) koju prvo nije želeo ni da gleda.


Redsi su porazom Sitija izborili titulu koji su čekali 30 godina. Hodnicima Enfilda slavila se 19. titula prvaka, prva nakon 1990. godine. Gotovo svi će se složiti da je jedan od najzaslužnijih za slavlje Redsa Klop, koji je ekipu stvarao od 2015. Doveo je Mohameda Salaha i Sadija Manea, a od zaigranog Trenta Aleksandera-Arnolda napravio najboljeg desnog beka sveta.

- Nisam znao da će to biti ovako emotivno, da ću govoriti kroz suze. Ovo je veliko olakšanje. Možda ne meni jer ja nisam čekao 30 godina nego samo četiri i po. Olakšanje je i jer nismo znali šta će biti sa sezonom. Ljudi, slavite, ovo je za sve vas - rekao je Klop i dodao:

RepublikaFoto: Starsport

- Ovo je više od bilo čega što sam sanjao. Biti prvak sa Liverpulom je fascinantno. Keni, ovo je i za tebe. Znam koliko si čekao. Ovo je i za Džerarda. Nisam želeo da gledam Čelzi-Siti, ali nisam izdržao. Neverovatno je šta su igrači napravili u zadnje dve godine i predivno je biti njihov trener - zaključio je čovek koji je sada u Liverpulu postao besmrtan.

Poznat je po odnosu sa igračima, prijateljskom nastupu i harizmi. Preferira dinamičan, napadački fudbal.

Mnogi kažu da je ekspresivan, glasan i usmeren na protivnapade. Osim toga, svi ga dobro znaju i po načinu na koji slavi pogotke i pobede, bilo da se radi o duhovitom plesu, klizanju po travi na kolenima ili ljubljenju igrača. Jednom je čak istegao i mišić slaveći.

Više informacija o rubrici sport pročitajte OVDE.

Navijali Liverpula ga obožavaju. To su i pokazali kada su se, bez obzira na mere uvedene zbog koronavirusa, sjatili na ulice Liverpula, preplavili ih crvenom bojom i pevali “You’ll Never Walk Alone” za sve one dane kada je bilo teško, ali i sada kada im je najlepše.

Pevali su to za čoveka koji je prvi nakon Kenija Dagliša Liverpulu doneo titulu. Naime, poslednje slavlje naslova engleskog prvaka navijači Redsa gledali su 28. aprila 1990. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Od tada je Liverpul pet puta završavao prvenstvenu trku na drugom mestu. I nijedan trener nije napravio što i Klop. Govorili su mu da je gubitnik, gubio je finale za finalom sa dortmundskom Borusijom, potom i sa Liverpulom, ali uvek mu je nedostajalo samo malo, a onda je prošle godine osvojio sa Redsima Ligu šampiona.

Najuspešniji trener današnjice i čovek koji je od Liverpulove ekipe napravio fudbalski stroj kog se malo ko ne boji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading