Bleda Barsa slavi Rakitića!

Autor:

Sport

23.06.2020

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom Kamp Nou ekipu Atletik Bilbaa rezultatom 1:0 (0:0) u 31. kolu La Lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Barsa - Bilbao

Iako je Barsa posle tačno šest i po meseci prvi put od početka zaigrala sa Mesijem, Grizmanom i Luisom Suarezom, ovo je bilo još jedno bledo izdanje najjačeg trija Katalonaca. Na kraju su Barsu spasili igrači sa klupe, Riki Puđ i Ansu Fati koji su doneli brzinu, a i Ivan Rakitić koji je postigao pobedonosni pogodak.

Barsa je u prvom poluvremenu bila prilično neubedljiva, sve se opet svodilo na Mesijev individualni kvalitet i da on nešto pokuša da uradi.


Bilbao je bio opasan, naročito posle prekida i centaršuteva, ali je Ter-Štegen uspeo da sačuva svoju mrežu.

Barsa je zaigrala bolje tek u drugom poluvremenu, pošto je u igru ušao mlađani Riki Puđ umesto Artura Mela, koji opet nije bio na svom nivou, baš kao i Antoan Grizman koga je ubrzo zamenio Ansu Fati.


Sa ovim tandemom po levoj strani, Barsa je zaigrala nešto brže i tečnije, ali je utakmicu prelomio treći čovek sa klupe - Ivan Rakitić. On je u 64. minutu zamenio Serhija Busketsa, a u 71. je iskoristio asistenciju Mesija i sjajno pogodio za 1:0.

U nadoknadi vremena, Barsa je imala još dva zicera u istom napadu, prvo je šutirao Vidal iz neposredne blizine, a onda i Ansu Fati, ali je blistao golman Simon.
Barsa je do kraja nekako uspela da sačuva vođstvo i dođe do bodova, ali teško da će Katalonci nešto uspeti da osvoje ove sezone ako ovako nastave da igraju.
Barsa sada ima tri boda više od Reala i privremeno će biti prva, jer Madriđani u sredu dočekuju Majorku i ako pobede, vraćaju se na prvo mesto.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading