Kokeza o Smeni Muslina: Novinske spekulacije

Autor:

Sport

20.10.2017

08:21 >> 08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priče da Slavoljub Muslin neće predvoditi orlove u Rusiji, i da će ga zameniti Dragan Stojković Piksi, demantovao je prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

RepublikaFoto: fss.rs
Slaviša Kokeza i Goran Bunjevčević

- I pre neki dan sam rekao, ponavljam i sada, što se tiče toga što mediji pišu i što se priča u javnosti, uz dužno poštovanje, mediji i novinari nisu ti koji će smenjivati i postavljati selektora. Postoji inistitucija u okviru FSS koja se bavi svojim poslom i oko toga mogu da odlučuju samo ljudi i organi iz naše kuće fudbala. Sve priče o tome da se neko sa nekim dogovorio da se menja ili ne menja selektor, jesu novinarske spekulacije - rekao je Slaviša Kokeza "Sportskom žurnalu"

Orlovi su direktno obezbedili plasman u Rusiju, što će bit veliko takmičenje posle osam godina. Definitivno je reprezentacija mogla bolje da igra, posebno u poslednja dva kola, kada je i trebalo obezbediti direktan plasman na Mundijal.

- Mislim da je sam plasman na SP jako, jako veliki uspeh za našu zemlju i reprezentaciju, uzimajući u obzir da smo prethodnih osam godina nismo igrali nigde i da smo na pola kvalifikacija bili eliminisani i nismo imali teoretsku šansu da se plasiramo. Danas smo u situaciji da smo posle osam godina, zahvaljujući reprezenttivcima uspeli da se plasiramo na i mislim da je to nešto što je veliki uspeh za srpski fudbal i našu zemlju. Kad smo već u situaciji da smo se plasirali, treba da pokušamo da ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Ali, niko ko se plasirao u završnicu, nijedna od tih ekipa nije tamo zalutala. To su u ovom momentu najbolje ekipe na svetu i sve će u Rusiji biti izuzetno teško. Ovo je veliki uspeh i za njega su pre svih zaslužni igrači i stručni štab koji su to ostvarili i još jednom koristim priliku da im čestitam – kazao je prvi čovek FSS.

Kokeza je izneo stav da nije euforičan zbog plasmana na najveću smotru reprezentacije, kao i da nije predsednik Saveza zaslužen za uspeh, odnosno neuspeh u Rusiji. Istakao je da se niko ne meša sportskom delu Saveza u posao.

- Za sve što se tiče sportskog dela zadužen je Bunjevčević. On se bavio tim stvarima. Neko može da kaže da je radio dobro ili manje dobro, to su stvari o kojima možemo da razgovaramo. Nije posao predsednika FSS da odlučuje koje igrače će selektor da pozove u reprezentaciju. Uvek imate igrače koji su zadovoljni i one koji nisu. Oni koji su pozvani, mnogo više su zadovoljni. Od onih koji nisu u prvih 11, i eventualno ona trojica koji udju zadovoljniji su od onih koji nisu ušli u igur. Sa druge strane, svi koji su pozvani mnogo više su zadovoljni od onih koji uopšte nisu pozvani. Tako da će uvek biti nezadovoljnih.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

U Srbiji svi su selektori, pa se često raspravlja i o igračima koji dobijaju ili koji ne dobijaju priliku, baš kao aktuelna sa Sergejom Milinkovićem Savićem.

- Velika je razlika između trenerskog i selektorskog posla. Trener velikog kluba sagleda situaciju, kaže direktoru sa ovom četvoricom nisam zadovoljan, odstrani ih i traži da mu dovedu drugu trojicu - četvoricu i ima tim kakav je želeo. Kod klubova trener može da kalkuliše da li će nekog da odstrani i dovede drugog, ali selektor ne. Imamo jedan broj igrača, ali sve kad saberemo ne prelazi 50, koji bi mogli da konkurišu u nekoj opciji za odlazak na SP. Slažem se da je svaki igrač izuzetno važan, da svakom treba posvetiti posebnu pažnju, videti kakve su njegove sposobnosti i kvaliteti, pozvati ga na neku prijateljsku utakmicu da bi se sve činjenice sagledale i odlučilo ko će ići u Rusiju. To je posao sportskog sektora - direktora, selektora, na kraju krajeva, u razgovoru sa njima i mene kao predsednika - rekao je Kokeza. 

Kokeza je priču za Sportski žurnal zaključio da nije za to da medij, novinari ili menadžeri odredjuju ko će biti pozivan i ko neće. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading