"Sramota me je zbog svega što belci vekovima rade crncima"

Autor:

Sport

18.06.2020

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Trebalo bi poslati na milione poruka crncima jer vekovima, stotinama godina radimo to što radimo tim ljudima - pobunio se Pep Gvardiola protiv nepravednog odnosa prema crncima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, rekao je da ga je sramota kako se belci odnose prema crncima kroz istoriju.

Aston Vila je bila domaćin Šefild junajtedu u meču koji se završio 0-0. Arsenal je putovao na noge Sitiju i sa Etihada se vratio sa tri komada u mreži (3-0).

Odmah po izlasku na teren, svi igrači su kleknuli u čast Džordža Flojda, nenaoružanog Afroamerikanca koji je umro tako što mu je američki policajac iz Minesote prošlog meseca držao koleno na vratu.

- Sramota me je zbog svega što belci rade crncima. Samo zato što su rođeni sa drugom bojom kože, kako ljudi mogu pomisliti da ste potpuno drugačiji od drugih - pita se Pep.

- Svi ovi simboli su dobri, oni su pozitivni, ali morate ih potvrditi činjenicama. Ne može se to rešiti u par dana, ali mi možemo sve. Moramo učiniti puno stvari za Afroamerikance koje do sada nismo radili - zaključio je Gvardiola.

Igrači su nosili dresove sa natpisom "Black Lives Matter’ na mestu gde je trebalo da budu njihova imena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading