PETKO: Deki, dovedi Filipa na "Marakanu"!

Autor:

Sport

18.06.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želja Dejana Stankovića da konkurenciju na golu Crvene zvezde pojača dovođenjem sina Filipa iz Intera neodoljivo je podsetila na slučaj iz 2006. godine. Tada je selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković na Mundijal u Nemačkoj u poslednji mah pozvao sina Dušana, što je u javnosti odjeknulo poput atomske bombe.

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Petković

Oko nacionalnog tima stvorila se negativna atmosfera, što je rezultiralo debaklom na Svetskom prvenstvu. Petković 14 godina kasnije tvrdi da Deki ne bi trebalo da se osvrće na zlurade komentare i da bi trebalo da dovede sina na Marakanu ako smatra da će biti pojačanje za srpskog šampiona.

- Očekuje se da javnost reaguje slično kao što se desilo 2006. godine. Mene su gotovo svi novinari dočekali na nož zbog tadašnje odluke koja je bacila senku na uspešan kvalifikacioni ciklus. Dejan Stanković najbolje poznaje sina i zna šta bi mu on doneo na golu Crvene zvezde. Što se mene tiče, ima punu podršku da ga dovede, ukoliko želi. Dosta je više priče o nepotizmu, ako je neko dobar novinar ili doktor, zašto i sin ne bi bio jednako uspešan - rekao je Petković za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: instagram.com/filipstankovic
Filip i Dejan Stanković

Fudbalski svet pamti brojne primere legendarnih imena koji su sa klupe predvodili svoje sinove. Bivši trener Barselone Johan Krojf doveo je sina Žordija Krojfa na Kamp nou 1994. godine. Žordi je za Katalonce odigrao 41 prvenstvenu utakmicu, uz 11 postignutih golova. Paolo Maldini, proslavljeni italijanski defanzivac, kao kapiten predvodio je Azure na šampionatu sveta u Francuskoj 1998. godine pod dirigentskom palicom selektora Ćezarea Maldinija, svog oca. Veliku prašinu podigao je i slučaj Luke Zidana, kome je šansu na golu "kraljevskog kluba" ukazao otac i menadžer Zinedin Zidan. Perspektivni Francuz je u dva navrata čuvao mrežu Madriđana pre nego što se preselio na pozajmicu u Rasing iz Santandera.

Filip Stanković je ove sezone branio standardno za Primaveru, mladi tim Intera, gde je upisao 16 nastupa i pokazao svoj potencijal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading