Oglasio se FSS: Zašto Stojkovićev start nije bio za crveni?

Autor:

Sport

16.06.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Stojković nije zaslužio crveni karton žbog starta van kaznenog prostora u polufinalu Kupa Srbije, potvrdio je sudijski ekspert FSS Igor Radojičić.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

Radojičić je sve objasnio u emisiji "Pregled kola", na televiziji Arena Sport.

Pričao je i o ofsajdu Boaćija iz prvog poluvremena i potencijalnim crvenim kartonima ža Gobeljića i Zdjelara.

- U ovim situacijama su bitna četiri elementa za dodelu kartona: distanca od gola, raspored igrača odbrane, pravac kretanja i najbitniji element - kontrola lopte. Igrač Zvezde ovde gubi kontrolu i zato je ovde ispravno pokazan žuti karton. Da je lopta kojim slučajem otišla samo metar od igrača, onda bi bio crveni karton za Stojkovića. To je ključni element zašto nije crveni karton- objasnio je Radojičić.

O ostalim situacijama:

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa derbija

- Deluje da je bila linija, ali to je odluka za VAR! Što se tiče situacije kod Gobeljića i Zdjelara, bila je to malo nerezonska reakcija igrača Zvezde. Želi da spreči ubacivanje auta. Nakon toga dolazi do gužve i ono što je preporuka UEFA jeste da minimum po jedan igrač sa obe strane dobiju žuti karton. Nije bilo stvari za crveni karton. U prvom trenutku nije bilo nimalo naivno, dosta igrača je bilo uključeno, ali je Simović doneo dobru odluku.

Pohvalio je sudiju Novaka Simovića.

- Sudio je jako dobro i pokazao je nešto što do sada nismo imali priliku da vidimo, a to je da može da se primene dispciplinske mere od samog početka. Često smo viđali da sudije kalkluišu, pa od 20. ili 30. minuta kreću sa merama. Simović je izrastao u ozbiljnog sudiju- rekao je Radojičić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading