Trener "Zmajeva": Pobeda nad Radom za navijače

Autor:

Sport

14.06.2020

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba Voždovca Jovan Damjanović preuzeo je ekipu u kompleksnom momentu nakon pet poraza u nizu i jednog od najlošijih startova prolećnog dela sezone koji se pamti na 'Krovu'. Rotiranje sa mesta Sportskog direktora na mesto stratega ekipe došlo je nakon odluke rukovodstva da vođenje ekipe treba poveriti nekome "iz sistema kluba".

RepublikaFoto: FK Voždovac
Jovan Damjanović

Već u prvom meču Damjanovića kao trenera, u kojem je dočekan Partizan u martu, bilo je viđeno ono što se očekuje od ekipe. Iako su 'Zmajevi' poraženi rezultatom 1:2, utisak je utakmica mogla da ode u drugom smeru i da bodovi ostanu na Voždovcu, samo da je bilo više koncentracije u završnici pred golom Stojkovića. Ali to je danak koji plaća jedna od najmlađih ekipa u Superligi.

Nakon tog meča usledila je pauza zbog koronavirusa, koja nije potrošena uzalud, već je ekipa bila u svakodnevnom kontaktu zahvaljujući tehnologiji, a kada su počeli treninzi sve je počelo da dobija obrise koje ima danas nakon tri vezane pobede.

- Nova tri boda su nagrada igračima za fenomenalan odnos na treninzima i vrlo profesionalan rad. Imam privilegiju da sarađujem sa odličnom grupom momaka, po fudbalskim ali i ljudskim kriterijumima, i drago mi je što konačno pokazuju kakav individualni kvalitet poseduju i naposletku, kakav fudbal može da igra naša ekipa. - zadovoljan je Damjanović.

Iako su dobri rezultati prisutni, mladi trener se ne zavarava, već zna da je pred ekipom još mnogo rada.

- Mi smo na početku stvaranja jedne nove ideje, nove filozofije kluba u kojoj je primarno oslanjanje na mlade igrače i mislim da smo na dobrom putu. U poslednja tri meča ekipa je bila stara u proseku jedva preko 20 godina, što je podatak koji kazuje sve - ističe trener Voždovca podatak za ponos.

Pobeda nad ekipom Rada u gradskom derbiju i "najbližem gostovanju" u Superligi treća je u nizu.

- Vrlo draga pobeda, pre svega zbog naših navijača koji ovaj derbi meč prate sa posebnim emocijama. Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala meč, ali naravno da uvek mesta za napredak i usavršavanje, i na tome ćemo raditi. Očekuje nas još jedna utakmica do kraja prvenstva, nakon koje idemo na kraću pauzu i opet se okupljamo. Znam da će moji igrači biti maksimalno motivisani i da će "podići temperaturu" kako bi odigrali dobru utakmicu i predstavili naš klub na najbolji način - završava Damjanović.

Poslednji meč u ovogodišnjem skraćenom izdanju Superlige Srbije, Zmajeve očekuje u četvrtak od 21:00 kada na stadion Voždovca dolazi ekipa Radnika iz Surdulice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading