Istorijski momenat: Crvenoj zvezdi se ovo nikada nije dogodilo na mečevima protiv Partizana!

Autor:

Sport

11.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jubilarni 200."večiti" derbi pripao je fudbalerima Partizana koji su u polufinalu Kupa Srbije savladali Crvenu zvezdu sa minimalnih 1:0 i tako se plasirali u finale gde ih čeka Vojvodian iz Novog Sada.

RepublikaFoto: Starsport
Razočarani fudbaleri Crvene zvezde pred severnom tribinom

Crno-beli su ponovo bili bolji od crveno-belih i imaju priliku da vežu novi peti trofej u Kupu Srbije.

Crvena zvezda će još makar godinu dana morati da pričeka na šansu da osvoji duplu krunu, ali i još malo da postigne pogodak Partizanu!


Verovali ili ne, ovo je prvi put u istoriji da Crvena zvezda nije postigla gol Partizanu na četiri uzastopna derbija.

Treba istaći da ovaj podatak ide na ruku Sava Miloševića, koji je predvodio Partizan na sva ta četiri meča, iako je startovao porazom protiv Zvezde kada je stigao u Humsku.


Da vas podsetimo, Partizan je niz počeo u prošlogodišnjem finalu Kupa Srbije kada je slavio golom Bojana Ostojića rezultatom 1:0.

Potom je u septembru Partizan slavio rezultatom 2:0 golovima Sume i Tošića, da bi prvog marta, u prvo okršaju Stankovića i Miloševića bilo bez golova.

Četvrti meč je ovaj večerašnji, na kom su crveno-beli došli do 360 vezanih minuta bez datog gola na četiri utakmice.

Podsetimo, poslednji strelac za Crvenu zvezdu protiv Partizana bio je Aleksa Vukanović, u pobedi crveno-beli rezultatom 2:1, 25. aprila 2019. godine.

Od tada, pobeda Partizana od 2:0, dva puta po 1:0 i remi bez golova...

Zvezda jeste ispisala istoriju sa dva plasmana u Ligu šampiona, ali navijačima istovremeno ostaje gorak ukus u ustima kada su u pitanju "večiti" derbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading