UEFA spremila spektakl: Jedanaest ludih dana u Lisabonu

Autor:

Sport

10.06.2020

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ima konkretan plan za završetak sezone u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Liga šampiona

Plan koji će Izvršni komitet verovatno odobriti na sednici zakazanoj za 17. juni je sasvim jednostavan, a on otkriva da će se završnica Lige šampiona igrati u Lisabonu.

Glavni grad Portugala odabran je ispred Madrida i Moskve za održavanje završnog turnira F8 (po jedna utakmica četvrtfinala, polufinala i finala), a pre samog turnira odigraće se preostale utakmice osmine finala koje nisu imale svoje revanše.

Utakmice će se igrati na stadionima Hose Alvalade i Da Luz i biće zatvorene za publiku. Dobra stvar je što je udaljenost između ova dva stadiona samo dva kilometra i što su blizini nalaze svi potrebni objekti za smeštaj ekipa.

Plan je dakle da 8. i 9. augusta se odigraju preostale utakmice osmine finala i to na terenima klubova koji su planirani domaćini. Nakon toga timovi imaju 48 sati da se pojave u Lisabonu, jer će nokaut faza krenuti od 12. augusta.

Finale će biti odigrano 23. augusta na stadionu Da Luz i august nam donosi zaista istinske fudbalske spektakle.

Istanbul će zbog oduzimanja domaćinstva od UEFA-e dobiti određenu odštetu, baš kao i Gdansk jer će završnica Evropske lige verovatno biti odigrana u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading