Vermezović: Pobedićemo preko veze - Filipović: Prekidom do finala!

Autor:

Sport

09.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan protiv Crvene zvezde sutra u polufinalu Kupa Srbije (20.00, Arena sport 1) igra za kakav-takav spas sezone i dolazak na samo korak do osvajanja petog uzastopnog pehara u masovnijem takmičenju, dok crveno-beli žele da jednom rukom zgrabe 13 godina čekanu duplu krunu. Koje su mane, a koje prednosti crno-belih, odnosno crveno-belih, za Srpski telegraf analiziraju bivši treneri, ali i igrači naših najvećih klubova Vladimir Vermezović (56) i Zoran Filipović (67).

RepublikaFoto: Starsport/ST/V. LUKIĆ
Bivši treneri večitih uoči duela u polufinalu Kupa izneli svoja očekivanja

Popularni Vermez, koji je vodio dva puta sa klupe velikana iz Humske (od januara 2004. do oktobra 2005. i od maja 2012. do aprila 2013. godine), uveren je da će ključna biti bitka na sredini terena.

- Partizan i Zvezda su približnog kvaliteta kada je odbrambena linija u pitanju, dok će napad domaćina umnogome zavisiti od toga da li će Umar Sadik biti odsečen od ostatka tima ili će dobijati korisne lopte. Zato smatram da će vezni red crno-belih odneti prevagu, posebno ako tandem u srcu tima budu činili Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, koji su uradili sjajan posao na prethodnim derbijima - rekao je Vermezović za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Uigran tandem... Zdjelar i Šćekić

Filipović je trenirao klub iz Ljutice Bogdana dve godine (od leta 2001. do leta 2003. godine), a iskustvo ga uči da će detalji odlučiti finalistu Kupa, posebno jer ne očekuje zaletanje grlom u jagode niti jednog rivala sutra u Humskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Jaki u skoku - Milunović i Degenek

- Procenjujem da će prvo poluvreme proteći u taktičkom nadmudrivanju Save Miloševića i Dejana Stankovića i opreznoj igri, pre svega, domaćina. Borba bi mogla da se rasplamsa u nastavku, posebno ako bude nerešeno na poluvremenu. Ako Zvezda bude igrala u formaciji 4-4-2, onda će domaćin imati igrača više na sredini. Ipak, smatram da su prekidi najjače oružje crveno-belih i da će Deki znati čime da napadne najvećeg protivnika - rezimira Filipović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading