Šta dalje: Da li se Katai vraća na Marakanu?

Autor: Mocart Sport/Republika

Sport

05.06.2020

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi izazovi čekaju Aleksandra Kataija, pošto je sa MSL ligom završio. LA Galaksi je danas zvanično prekinuo saradnju sa srpskim fudbalerom pa je primoran da traži novi klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Katai

Tačno je da je povod za prekid saradnje ispad Aleksandrove supruge Tee na Instagramu povodom velikih nereda koji tresu cele SAD. Međutim, varničilo je na relaciji igrač – klub već neko vreme.

Prvi spor je nastao kada je buknula pandemija korone i kada je Galaksi krenuo stopama evropskih klubova da smanje plate igračima. Kako saznaje Mocart, Kataiju i saigračima je plata smanjena za 7, 5 odsto, što su nekako i učinili, a nakon toga je stigao novi predlog uprave kluba. Naime, fudbaleri bi trebalo da potpišu aneks ugovora po kojem, ukoliko dođe do drugog talasa korone, neće dobiti ni cent.

Odnosi su tada počeli da pucaju, pogotovu što je Katai tek pristigao iz Čikaga i odigrao tek dve utakmice u dresu Galaksija. Ipak, dve strane su se danas sporazumno rastale. Srpski fudbaler će dobiti deo ugovora koji je Galaksi raskinuo, a deo novca je klub već uputio Kataiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Postavlja se pitanje, šta dalje? Povratak u Zvezdu jeste jedna od Kataijevih opcija. Kontakta između njegovog menadžera i uprave crveno – belih je bilo, a sada je reprezentativac Srbije slobodan igrač.

Od ponedeljka se posvećujem novom angažmanu Aleksandra Kataija. Postoji interesovanje sa nekoliko kontinenata – izjavio je Bojan Ostojić, agent veziste.

Prva opcija je Bliski istok. Iako u pozivu Zvezde stoji mogućnost ulaska u Ligu šampiona, u azijskim ligama je ipak prednost mnogo veći novac koji je teško odbiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading