Čuveni golman o "prijateljstvu"' sa najvećim narko bosom svih vremena: Tražili su da ga odam

Autor:

Sport

06.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni kolumbijski golman Rene Iguita na terenu je svojim izgledom, ali i stilom branjenja uvek privlačio pažnju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rene Iguita

Njegova duga kosa i ludorije na terenu izazivale su veliku pažnju, a 1993. godine je bio pod velikim pritiskom vlasti prilikom hapšenja najvećeg narko bosa svih vremena Pabla Eskobara.

- Kada je počela potera za Pablom, hapsili su sve njegove prijatelje. Na mene su vršili pritisak da ga odam, ali ja zaista nisam ništa znao. Nisam bio njegov prijatelj - rekao je Iguita i nastavio:

- Ljudi su pomislili da sam mu prijatelj jer sa išao da ga posetim u zatvoru. Vlasti su znale da sam nevin, ali u potrazi za njim su ispitivali sve koji su ga posećivali- govori Iguita i dodaje:

RepublikaFoto: fotomontaža/Tanjug/AP
Pablo Eskobar

- Da sam imao fotografiju sa Alvarom Uribeom, svi bi rekli da sam političar. Da sam je imao sa gerilcima, mislili bi da sam gerilac, a ovako bi govorili da sam trgovac drogom. Zahvalan sam mu što je gradio fudbalske terene kada to niko nije želeo i to je sve - rekao je Iguita.

Kralj kokaina Pablo Escobar ubijen je 2. decembra 1993. godine u Medelini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading