Perica zvani maler: Ognjenović ispao iz lige, a nije ni seo na klupu!

Autor:

Sport

03.06.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Perica Ognjenović (43) najveći je baksuz i žrtva korone, bar kada je u pitanju fudbal na našim prostorima! Nekadašnji as Crvene zvezde i Reala je, igrom sudbine, sa Zvijezdom 09 iz Bijeljine ispao iz elitnog ranga Bosne i Hercegovine, a da nije ni seo na klupu, a za sve je kriva pandemija KOVID-19.

RepublikaFoto: Starsport
Perica Ognjenović

Naime, proslavljeni špic naše zemlje 9. marta je preuzeo poslednjeplasiranu ekipu Premijer lige BiH, osam dana kasnije je tamo proglašeno vanredno stanje i fudbal je stao, a 19. marta su zatvorene i granice prema Srbiji, kada se Perica vratio u našu zemlju. Prestankom vanrednog stanja Takmičarska komisija FS BiH je 1. juna donela odluku o okončanju prvenstva prema kojoj je Ognjenovićev klub ispao u niži rang, a Sarajevo proglašeno za prvaka.

SAMO UPOZNAVANJE

To što nije ni dobio priliku da spasava tim u svom debitantskom angažmanu u klupskim vodama teško mu je palo, otkrio je Perica u razgovoru za Srpski telegraf.

- Bio sam pet dana trener Zvijezde. Jedva da sam upoznao ekipu, kad ono prekid. Nadali smo se svi da pandemija neće potrajati, da ćemo se brzo vratiti na teren. Međutim, ništa od toga, prekinuli su prvenstvo, a mi smo ispali iz prve lige. To nije pravedno, svi sa kojima sam pričao to potvrđuju, ali samo mogu da se smejem od muke. Jesmo bili poslednji na tabeli sa samo osam bodova, ali imalo je još 33 boda u igri. Nepravedno su nam za zelenim stolom uskratili pravo da se borimo dokle god postoji šansa da opstanemo u ligi. Ne kažem da bismo u tome uspeli, ali nismo imali priliku da se za to pomučimo na terenu - istakao je Ognjenović.

NAJBOLJE NAMERE

Šta će biti dalje, da li će ostati u Zvijezdi 09 i pokušati da je vrati u elitu, Perica još ne želi da spekuliše. Sada mu je najvažnije da se situacija stabilizuje, a za fudbal će, kaže, biti vremena.

- To ti je život, moj prvi samostalni posao mi je počeo neslavno. Stvarno sam imao najbolje namere. Ali ne očajavam, biće prilike za rad. Trenutno sam u Beogradu, čekam da se sve vrati u normalu, pa ćemo videti da li ću i gde ću raditi na jesen - dodao je Ognjenović, koji je kao trener jedino vodio kadetsku reprezentaciju Srbije.

Hronologija

7. mart Zvijezda 09 odigrala poslednju utakmicu

9. mart Perica Ognjenović preuzeo Zvijezdu 09

17. mart Proglašeno vanredno stanje u BiH

19. mart Zatvorene granice između Srbije i BiH

1. jun Okončano prvenstvo BiH, Zvijezda ispala iz lige

RepublikaFoto: pixabay.com

Prvi peh u Iranu ovan platio glavom

Perici Ognjenoviću ovo nije prvi maler u karijeri. Pre četiri godine on je trebalo da bude pomoćnik Vladimiru Petroviću Pižonu u iranskom drugoligašu Kohonehu. U znak dobrodošlice Srbima je zaklan ovan i priređena je fešta, ali njih dvojica ipak nikada nisu preuzela ekipu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading