Struka jasna! Nadležni organi da istraže incident: Policijo, ispitaj Savu ko ga je šamarao!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadom na trenera Partizana Savu Miloševića (46) kada ga je šamarao jedan navijač crno-belih morali bi da se pozabave nadležni državni organi. To što se to do sada nije desilo samo je potvrda da uprava kluba iz Humske očigledno zataškava napad koji nije prijavila policiji iako su to radili kada su oni bili žrtve. Naime, Srpski telegraf je kontaktirao s Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, ali nam je iz te institucije odgovoreno da oni o ovom slučaju nisu obavešteni.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

BEZ TRAGOVA

Konkretno, tužilaštvu nisu prosleđeni izveštaj niti krivična prijava Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, policija i tužilaštvo imaju mogućnost i morali bi time da se pozabave, objašnjava za Srpski telegraf Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nenad Stefanović

- U konkretnom slučaju nadležno tužilaštvo bi bez odlaganja trebalo da zahteva od policije da utvrdi sve činjenice. Pre svega da utvrdi ko su učesnici, da li je došlo do fizičkog napada i, ukoliko jeste, da li je žrtva pretrpela povrede i kakve. Takođe, treba utvrditi da li je došlo do težeg remećenja javnog reda i mira ili značajnijeg ugrožavanja spokojstva građana. Policija treba po nalogu tužilaštva da obavi razgovor sa oštećenim i zaposlenima u restoranu i pribavi snimke nadzornih kamera ukoliko postoje. Prema potrebi, policija treba da uradi i druge radnje da bi se utvrdio identitet napadača. Na primer, prepoznavanje od oštećenog je u ovom trenutku prioritet - istakao je Stefanović.

RepublikaFoto: Starsport
Prave se ludi: Vuletić, Vučelić i Vazura

ZAKON JASAN

Od rezultata istrage zavisio bi i dalji proces, ali i zaprećena kazna počiniocu. Naime, ako su nanete lakše telesne povrede rukama, što je u ovom slučaju najverovatnije, zaprećena kazna je do jedne godine zatvora.

Međutim, napad se može podvesti i pod narušavanje javnog reda i mira, odnosno vređanje, vršenje nasilja, pretnju ili tuču. U tom slučaju zaprećene su novčane kazne od 20.000 do 100.000 dinara, odnosno od deset do 30 dana zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading