Starteri iz Barija o "dvojnicima" među aktuelnim igračima: Bina je Mbape, Pančev Suarez!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojanović na golu, Šabanadžović, Marović, Belodedić i Najdoski u odbrani, Mihajlović, Jugović, Prosinečki i Savićević u veznom redu, Binić kao polušpic i centarfor Pančev. Besmrtni tim Crvene zvezde pokorio je na današnji dan pre 29 godina Evropu, pobedivši na penale Olimpik iz Marselja (5:3), a tim povodom Srpski telegraf je sa ekipom Ljupka Petrovića sproveo anketu sa pitanjem ko ih od modernih, aktivnih igrača podseća na njih.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Šampionska generacija iz Barija

Koliko je ekipa iz Barija bila fenomen, potvrđuju brojni izbori uglednih medija, pa je tako španska Marka taj tim iz 1991. stavila na peto mesto najboljih u istoriji Kupa šampiona.

Čarobnjaci sa "Svetog Nikole" za naš list odgovorili su ko su im "dvojnici" među sadašnjim asovima fudbala, a neki od odgovora bili su više nego duhoviti.

Stojanović - Stojanović

Ne bih stvarno da se poredim sa bilo kim. Jedan je Stevan Stojanović, kao što je jedan i Manuel Nojer. To što su se ostali uporedili je njihova stvar.

Šabanadžović - Kante

Igrao sam u karijeri i štopera i defanzivnog vezistu, pa je više igrača sa kojima mogu da se poistovetim, ali ipak smatram da mi je Ngolo Kante najsličniji. Reč je o velikom i bespoštednom borcu, sjajnom trkaču, koji nikada ne odustaje.

Marović - Marselo

Hajde da kažem, Marselo iz Reala me podseća malo na mene. Što se tiče starijih igrača, poredili su me sa Maldinijem jer smo sličnih godina, ali naravno, nije lako porediti jer je postigao mnogo više od mene.

Slobodan Marović - Marselo

Najdoski - Kjelini

Dok sam bio aktivan igrač, divio sam se Franku Bareziju, najelegenatnijem štoperu ikada, a od sadašnjih defanzivaca "dvojnika" vidim u Đorđu Kjeliniju. Predstavnik je italijanske škole pouzdanih štopera, koji drugo traju.

Belodedić - Varan

Teško je zbog toga što danas ne postoji pozicija libera na kojoj sam igrao, ali ako moram da odaberem onda Rafael Varan iz Real Madrida. Ima sjajnu tehniku za defanzivca i koristi obe noge.

Mihajlović - Sane

Liroj Sane - Duža kosica, igra po levoj strani. Možda je malo ofanzivniji od mene, ali kad sam bio mlađi bili smo slične brzine. Ima dobar udarac levom nogom, doduše ne kao ja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Liroj Sane - Siniša Mihajlović

Jugović - Kedira

Danas je za fudbalera koji igra u veznom redu važno da bude univerzalan, da igra u oba pravca. Da6 se brani, da napada, da kreira. U današnjem fudbalu vidim malo takvih vezista, a Sami Kedira je jedan od njih.

Prosinečki - Inijesta

Uh, puno je odličnih fudbalera sredine terena koji me oduševljavaju, ali ipak verujem da Andres Inijesta karakteristikama odgovara meni iz najboljih igračkih dana. Kreativac je, a opet uvek u službi tima.

Savićević - Ozil

Mogu da kažem da sam pomalo ja podsećao na Mesija, ali ne i da on podseća na mene. Pošto je levonog i ima zavidnu tehniku, neka bude Mesut Ozil. Mada je on pomalo kilav. Takođe i Džejms Rodrigez iz Reala.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić/Tanjug/AP
Dejan Savićević - Mesut Ozil

Binić - Mbape

Prvi koji padne na pamet je Garet Bejl, ali on igra levom nogom. Mislim da ću onda izabrati Kilijana Mbapea. Samo on može da mi parira po brzini.

Pančev - Suarez

Možda mi je najsličniji stilom igre Luis Suarez, samo uz tu bitnu razliku da ja nisam grizao protivničke fudbalere, ha, ha. Naravno, bilo bi nepravedno ako ne bih spomenuo Roberta Levandovskog, nemilosrdnu gol-mašinu.

Foto: FK Crvena zvezda/Tanjug/AP

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading