Oni su to ovako rešili: 12 utakmica suspenzije za pljuvanje i istresanje nosa

Autor:

Sport

27.05.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od država u kojima još nema konačne odluke o nastavku fudbalskog šampionata je Rumunija. Međutim, Rumuni rade na planovima, a u međuvremenu su poslali zahtev za odlaganje donošenja konačne odluke koji je UEFA prihvatila.

RepublikaFoto: youtube.com/Lungă si pe a Doua
Igrači Bukurešta

Tako će Rumunski fudbalski savez i Liga 1 verovatno konačnu odluku doneti 1. juna, mada se već sada može reći da se ide ka nastavku šampionata. Inače, rumunska Liga 1 je već ušla u fazu plej ofa, kada je takmičenje zbog pandemije novog koronavirusa suspendovano, pre dva i po meseca.

Jedina sigurna stvar u Ruminiji je da će se u slučaju nastavka takmičenja sve utakmice igrati pred praznim tribinama. Drugi detalji se za sada razrađuju u okviru protokola za nastavak takmičenja.

Naime, FS Rumunije i Liga 1 već finiširaju medicinski protkol za utakmice, a većina pravila je "preuzeta" iz nekih jačih takmičenja koja su se već nastavila ili se njihov nastavak planira jako brzo.

Međutim, Rumuni su izuzetno strogi po jednom pitanju. Naime, protokol predviđa žestoke kazne za igrače koji budu pljunuli ili istresli nos na terenu. Navodno bi oni mogli da se suoče sa suspenzijama u trajanju od šest do 12 utakmica, kao i novčanim kaznama.

U većini liga se igrače upozorava da se kontrolišu po pitanja pljuvanja i istresanja nosa tokom utakmica, ipak ovako drastična sankcija je za sada jedinstvena za Rumuniju.

Ostala pravila rumunskog protkola uključuju razdvajanje startera i zamena u svlačionicama pre početka meča, poštovanje socijalne distance tokom zagrejavanja itd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading