AZ Alkmar se žalio UEFA: Ajaks nepravedno u LŠ - jedna stvar im ide u prilog!

Autor:

Sport

26.05.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub AZ Alkmar zatražio je od Evropske fudbalske unije (UEFA) da poništi odluku Fudbalskog saveza Holandije (KNVB) kojom je Ajaksu dodeljeno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone.

RepublikaFoto: Starsport
FK AZ Alkmar

Holandske vlasti zabranile su sve fudbalske aktivnosti do septembra ove godine, KNVB je krajem aprila doneo odluku o prekidu prvenstva, gde šampion nije proglašen, a odlučeno je da nema promocije u viši rang takmičenja, kao ni ispadanja.

Kada su u pitanju mesta koje vode u evropska takmičenja, odlučeno je da u Ligu šampiona direktno ide Ajaks, a u kvalifikacije za LŠ AZ Alkmar.

Oba kluba u trenutku prekida zbog pandemije korona vriusa imala su isti broj bodova na vrhu tabele, Ajaks je imao bolju gol razliku (kriterijum koji je primarni u Holandiji), a AZ bolji međusobni skor (kriterijum broj jedan u UEFA takmičenjima), jer su u oba susreta bio bolji od "kopljanika", zbog čega smatraju da je taj klub trebalo da bude prijavljen za direktan plasman u LŠ.


- Gol razlika nije objektivan kriterijum- saopšteno jeiz AZ Alkmara, dok su iz Saveza poručili da nemaju nameru da promene svoju odluku.

- Mesta u evropskim takmičenje sledeće sezone odlučili smo osnovu tri kriterijumaa: transparentnosti, objektivnosti i sportske sposobnosti. Držimo se tabele, a Ajaks je broj jedan- saopštio je KNVB.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading