Smorila ga Kina, Rafa bi nazad u Premijer ligu

Autor:

Sport

25.05.2020

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Benitez je bio menadžer Njukasl Junajteda od 2016. do 2019. godine. Zbog nedovoljne komunikacije sa vlasnikom Majkom Ešlijem je napustio klub i otišao je u kineski Dalijan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafa Benitez

Ukoliko se promena vlasnika u Njukasl Junajtedu zaista dogodi, treba očekivati i da novi vlasnik iz Saudijske Arabije dovede i novog menadžera. Među onima koji se pominju kao novo rešenje ekipe sa severo-istoka Engleske je Maurisio Poketino, Telegraf sada piše da čak Rafael Benitez želi povratak na "Sent Džejms park".

Benitez je trenuto u ekipi Dalijan u Kini i to bi mogla da bude jedina prepreka u povratku Španca u engleski fudbal. Njegovom odlasku iz Njukasla je kumovao nedostatak komunikacije i manjak razumevanja sa vlasnikom Majkom Ešlijem.

Promena vlasnika bi trebalo da bude rešena tokom ove sedmice, a potom treba očekivati i da Njukasl krene u realizaciju nekih transfer planova. Telegraf dodaje da bi Rafa Benitez u Njukasl doveo Rosa Barklija i Džona Stounsa.

Benitez je u tri sezone u Njukaslu doživeo ispadanje u Čempionšip, doduše i došao je u trenutku kada je bilo teško da se klub spasi. Rafa će zauvek ostati u srcu navijača Njukasla jer je ostao u klubu, vratio ga u Prmeijer ligu, a u dve naredne sezone je vodio klub do sigurne pozicije u sredini tabele i tada "svrake" više nisu strahovale za ispadanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading