Utakmica Liverpula i Atletika doprinela širenju korone i "dovela do 41 dodatne smrti"

Autor:

Sport

24.05.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analiza podataka britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) pokazala je da je revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida, koja je odigrana 11. marta na londonskom Enfildu, "dovela do 41 dodatne smrti" zbog korona virusa, objavio je "Sundej tajms".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Meč Liverpul - Atletiko

Kobna utakmica igrala se pred 52.000 gledalaca, uključujući 3.000 španskih navijača.

Španija je u tom trenutku imala oko šest puta više zaraženih od Velike Britanije, premda ima manje stanovnika i tamo su već zbog koronavirusa bile zatvorene škole, restorani, firme...


Smatra se da je dolazak oko 3.000 navijača Atletika u Veliku Britaniju uzrokovao širenje zaraze u Liverpulu i okolini.

Naglašava se da je nemoguće sa 100-postotnom sigurnošću utvrditi tačan broj onih koji su se zarazili te večeri na Enfildu i onda zarazu preneli na članove porodice i prijatelje, ali se ističe kako utakmica nije trebalo da se odigra.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je žestoko kritikovana zbog odluke da se utakmica ne otkaže ili barem igra pred praznim tribinama jer je iste večeri i susret između PSŽ-a i Borusije Dortmund u Parizu igran bez publike.


U analizi se zaključuje da je koban bio i festival u Čeltnamu, u drugoj nedelji marta, na kojem se okupilo oko 250.000 ljudi i koji je doveo do "37 dodatnih smrti povezanih sa koronavirusom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading