Ustaše ponovo hoće srpsku krv: IGRAČE ZVEZDE POLITI BENZINOM i ZAPALITI PRED STADIONOM!

Autor:

Sport

17.10.2017

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalere Crvene zvezde treba pustiti na stadion, zatvoriti izlaze i politi ih benzinom! To bi, prema mišljenju Hrvata, bio idealan ishod utakmice koju je juče trebalo da odigraju veterani crveno-belih i Sinđelića u većinski srpskom selu Trpinja nadomak Vukovara.

RepublikaFoto: Starsport
Đurovski: Sramota je što Hrvati mešaju fudbal i politiku

Nemoćni da garantuju bezbednost gostima iz Beograda, domaćini su u nedelju uveče otkazali feštu povodom proslave 90 godina kluba koji se nadmeće u 2. županijskoj ligi Vukovara.

ROĐENDANSKA FEŠTA

Hrvatima je navodno sporan i sam datum. Naime, baš 16. oktobra obeležavaju godišnjicu smrti Blage Zadre, jednog od komandanata odbrane Vukovara koja je popustila pred srpskom vojskom posle tromesečne opsade u jesen 1991. Zato su Hrvati ovo shvatili kao provokaciju na koju moraju da odgovore krvoprolićem.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Zvezdini veterani hteli su samo da igraju fudbal

"Fudbalere Crvene zvezde treba pustiti na stadion, zatvoriti izlaze i politi ih benzinom", "Ma kakve dimne bombe, treba njima poslati prave bombe, pa neće više to ni pomisliti da rade po Vukovaru", "Gnjido, je*o majku svoju, hteli ste veliku Srbiju, nema je, igrajte fudbal u pašaluku. Stići će vas božja kazna u Srbiji", "Ovo su masovna četnička okupljanja. Trebalo ih je sravniti sa zemljom '95. i '96, dok se moglo i smelo" samo su neki od pretećih komentara na hrvatskim portalima, zbog čega je meč morao biti odložen.

VELIKA SRAMOTA

Jedan od aktera tog meča trebalo je da bude i Boško Đurovski, doskorašnji trener Zvezde koji redovno nastupa za veterane. U razgovoru za Srpski telegraf otkriva kako im je saopšteno da ne idu u Vukovar.

- Javili su nam u ponedeljak ujutro, taman kada smo se spremali da krenemo put Trpinje. Nisu nam rekli razlog odlaganja, mada je bilo jasno da je problem bezbednost. Velika je sramota što Hrvati mešaju fudbal i politiku. Već smo dolazili u Negoslavce i Bobotu, a Vojvodina je igrala u Borovu. Nastupali smo i u Drvaru, idemo po celoj SFRJ, igraćemo i u Beču - samo je u Vukovaru problem - konstatuje Đurovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading