Za bolji kvalitet domaćeg fudbala: Još dve velike promene u Superligi naredne sezone!

Autor: Telegraf.rs/Republika

Sport

18.05.2020

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Linglong Superliga Srbije će naredne godine izgledati značajno drugačije, po prvi put će se u njoj takmičiti čak 20 timova u odnosu na sadašnjih 16. Ipak, čini se da to neće biti jedina bitna promena.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa večitog derbija

Kako saznaje "Telegraf", u Superligi će naredne sezone biti obavezno pravilo koje već postoji u Rumuniji, kada su u pitanju igrači mlađi od 21 godine, koji moraju da započnu meč u startnih 11, jedan ili dvojica o tome će se raspravljati.

FSS želi da na ovaj način dodatno podstakne fudbalske klubove da akcenat stave na svoje omladinske škole od čega će korist imati i klubovi i reprezentacija.


Drugo pravilo koje bi trebalo da važi od početka nove sezone, jeste i broj igrača u protokolu, koji je do sada iznosio 18.

Od naredne sezone, ta brojka bi trebalo da bude povećana na 23, što znači da će treneri na raspolaganju na klupi imati čak 12 rezervista na klupi u odnosu na dosadašnjih sedam.


U pitanju je pravilo koje već postoji u Italiji, a u nastavku Bundeslige isti je slučaj i sa Nemačkom gde je taj broj povećan na 20.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading