"Neće vas biti sramota što ste Vladana Milojevića doveli za trenera Zvezde!"

Autor: Sportski žurnal

Sport

18.05.2020

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Milojević, bivši trener Crvene zvezde otkrio je kako je izgledao njegov dolazak na stadion "Rajko Mitić.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

- Imao sam 31. maja 2017. poslednju utakmicu protiv AEK–a, već deset dana kasnije izvršio sam prozivku na Marakani. Nisam mnogo razmišljao o ponudi Zvezde, nije ni bilo vremena. Ona me je formirala kao čoveka, uticala na moj život, dala mi šansu da sa 16 godina dođem iz Aranđelovca kao stipendista. Najveća čast je da budeš selektor svoje zemlje i trener kluba koji voliš- rekao je Milojević za "Sportski žurnal".

Iskusni stručnjak je otkrio kako su izgledali pregovori sa generalnim direktorom crveno-belih Zvezdanom Terzićem.

- Velika je hrabrost gospodina Terzića da se zaputio u Atinu da dovede trenera koji možda u tom trenutku nije zadovoljavao kriterijume Zvezde. Populistički gledano, mogao je da potraži zvučno ime, takvo je ovde podneblje. Praktično se nismo ni poznavali, razgovor je bio kratak i apsolutno sam znao šta se očekuje od mene. Rekao sam mu – ne znam šta ću da uradim, ali neće vas biti sramota što ste Vladana Milojevića doveli za trenera Zvezde- rekao je Milojević, pa potom dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević i Dejan Stanković

- Nisam neko ko se plaši i uvek znam šta hoću, imam egzaktne ciljeve. Od prvog dana sam na taj način i pričao sa igračima, nisam od onih što se puste niz reku, pa gde se zakače. Nije mi bio cilj samo da upišem u "si–vi" da sam bio trener Zvezde. Malograđanski ciljevi me nisu zanimali, bio sam tu da istisnem to iz fudbalera. Važna je disciplina, da daš sve od sebe. Pomoglo i je što sam bio trener mlađih kategorija, poznavao Zvezdu iznutra. Imao sam sreću i da sa Mitrom Mrkelom apsolutno budem na istoj talasnoj dužini. Važno je da saradnici guraju kamen uzbrdo složno, da rasporedimo odgovornost. Narod je postao srećan, posebno mi je drago da smo uspeli da vratimo emociju navijačima- rekao je Milojeviž za "Sportski žurnal".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading