"Obećao sam roditeljima da neću umreti pre njih"

Autor:

Sport

17.05.2020

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada slavni italijanski fudbaler Đanluka Vijali pobedio je opaku bolest i smatra da je dobio priliku za novi početak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đanluka Vijali

Vijaliju je početkom prošle godine otkriven rak pankreasa, ali se za sada izborio sa opakom bolešću. Odlučio je da napiše knjigu o svom životu, koji je itekako uzbudljiv i zanimljiv, a želi sada, kako kaže, da inspiriše ljude i zbog toga je uporan da istraje do kraja.

Uostalom, dao je obećanje roditeljima da neće umreti pre njih. Njegov otac ima 90, a majka 85 godina.

 - Svečano sam obećao svom ocu. Rekao sam mu da neću umreti pre njega i mame. Moj otac ima 90 godina, a majka 85. Smatram se izuzetno srećnim što ih još imam. Sada kad sam roditelj, znam da ne može biti ništa bolnije od gubitka deteta. Bilo je obećanje. Pokušavam da budem nesebičan - kazao je.

 - Naravno, želim da živim onoliko dugo koliko mogu, ali definitivno nisam želeo da oni prođu kroz bol zbog gubitka deteta. To je bio jedan cilj koji sam sebi postavio: nadživeti roditelje. Bilo je dobro za njih, ali i meni je to bio cilj koji mi je dao snagu i želju da budem još pozitivniji i učinim sve što je moguće kako bih ostao živ - dodaje nekadašnji igrač Sampdorije, Čelzija i Juventusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je naglasio da se ne smatra posebno hrabrim i da jednostavno "čovek nema izbora u takvim situacijama", ali tvrdi da mu je poslednje na pameti bilo da kuka i da se pita zašto je upravo on jedan od nesrećnih ljudi koji su pogođeni bolešću od koje se teško leči.

 - Nisam želeo da razmišljam na taj način jer ne bi bilo fer. Svima se dešavaju loše stvari i svi se na svoj način borimo u životu - dodao je 55-godišnji Vijali.

Vijali je nakon igračke karijere radio kratko i kao trener u Engleskoj. Vodio je Čelzi i Votford, a 15-ak godina radio je kao sportski analitirač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading