"Kin je bio brutalni nasilnik"

Autor:

Sport

16.05.2020

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni engleski sudija Mark Klatenburg izazvao je žestoke reakcije u svetskoj fudbalskoj javnosti otkrićem o pet najiritantnijih igrača kojima je sudio u bogatoj karijeri, tokom koje je vodio finala FA kupa, Lige šampiona i Eura.

RepublikaFoto: twitter.com/Mark Clattenburg‏
Mark Klatenburg

Jedan od onih koje nije mogao da smisli na terenu bio je legendarni kapetan Mančester junajteda, ali Klatenburg izlaganje o Roju Kinu počinje napomenom:

 - Pre svega moram da navedem da sam se radeći sa Kinom kao kolegom komentatorom za ITV tokom SP-a 2018. uverio kako je u tim okolnostima bio pravi gospodin i jako prijatno društvo, što je dokaz da fudbaleri mogu da budu prilično drugačiji van terena nego na njemu.

Na terenu - Kin je verbalnim nasiljem zastrašivao sudije i vršio pritisak na njih, ali ne kako bi se žalio na odluku koja je bila i prošla na Junajtedovu štetu, nego kako bi ih omekšao za one koje slede. To je škola Aleksa Fergusona.

Međutim, to je bio još najmanji problem sa Kinom:

- Njemu se jednostavno nije moglo verovati. On je bio tempirana bomba, nikad nisi znao kada će eksplodirati ili napraviti nešto grozno. Kao što je onaj njegov start na Alf-Inge Holandu. To što je napravio njemu bilo je užasno i sa predumišljajem.

Na mančesterskom derbiju 2001. u FA kupu je brutalnim startom uništio karijeru oca današnje napadačke senzacije Erlinga Holanda i još se nakon toga unosio lice Holandu senioru i urlao na njega dok se ovaj slomljen u agoniji previjao od bolova.

Klatenburg ističe još jedan problem sa Kinom na terenu:

 - Uvek se trudio da se prikaže hladnokrvnim, žestokim tipom koji je glavni na terenu. Tolika količina ega u jednom igraču je veliki problem za sudiju, a još kad se nađu dvojica takvih, recimo da je Kinu sa druge strane Patrik Vijeia, tuča je zagarantovana. 

Engleski sudija ipak završava pomirljivo o irskom fudbaleru:

 - Jednom sam se tokom gostovanja našalio da me bilo strah Kina i to je završilo na naslovnim stranama. To nije istina. On je bio težak na terenu za sudiju, ali i sjajno društvo za večeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading