Grujić o nastavku Bundeslige: Biće malo čudno i neobično, ali nema straha

Autor:

Sport

16.05.2020

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

GOTOVO je odbrojavanje, završeni su dani bez vrhunskog fudbala - vreme je za Bundesligu. Šampionat Nemačke nastavlja se danas, planeta s nestrpljenjem čeka golove pred praznim tribinama, a očekivanja iz Berlina prenosi stub veznog reda Herte Marko Grujić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Grujić

- Sigurno neće biti kao pre virusa korona, pre pauze, zbog toga što smo i mi malo ispali iz "fazona". Trenirali smo i spremali se što je bolje moguće, ali trebaće nekoliko nedelja da se opet uhvati ritam, što je normalno. Danas je već prva utakmica i eto nam prilike da pružimo maksimum i vidimo kako će to da izgleda - ističe Grujić, čija Herta danas od 15.30 gostuje Hofenhajmu.

- Svi su vredno trenirali, pridržavali se mera koje su nam nadležni savetovali, spremni smo za nastavak prvenstva. Niko nije u strahu. Sve se polako vraća u normalu i to je dobra stvar.

Igranje bez publike onima koji iz najvećih srpskih klubova odu u svet obično nije strano, jer su stadioni često zaključavani zbog navijača.

- Igrao sam pred praznim tribinama nekoliko puta. Naravno da će navijači da nedostaju, to je svima jasno kao dan. Uživamo da igramo pred velikim brojem gledalaca, to je nešto što nas inspiriše. Biće malo čudno i neobično. Svakako da bismo voleli što pre da se sve oko fudbala razreši i da navijači mogu da se vrate.

I u timu iz Berlina bilo je zaraženih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Imali smo dvojicu, i zbog toga bili 14 dana u karantinu, posle toga smo dobili programe rada i polako se vraćali na teren. Zasada nema straha, svi su maksimalno koncentrisani na utakmicu u Hofenhajmu, i to je ono što nam trenutno okupira misli - dodaje bivši fudbaler Crvene zvezde.

Ekipa je do juče, pre odlaska u Hofenhajm, bila izolovana.

- Posle utakmice idemo kućama. Nema više karantina. Čekaju nas potom nove utakmice, dobili smo novi plan i program, kao i spisak stvari kojih bi trebalo da se pridržavamo dok nismo u karantinu - prenosi Grujić.

Uvedena su neka nova pravila zbog korone, pre svega u vezi sa ponašanjem igrača na terenu, dozvoljeno je i po pet izmena...

- Čini mi se da će igračima, po komentarima, najviše smetati činjenica da posle postignutog gola ne smemo da slavimo onako kako smo navikli. To je malo teško. Videćemo kako će to da funkcioniše, jer svi znamo da svakoga preplave emocije i to je teško da se kontroliše.

U prethodna dva meseca većina fudbalera širom sveta bila je u izolaciji, ali svi su morali da vode računa o ishrani, održavaju formu koliko je moguće.

Biće žestoko u šampionskoj trci u kojoj je Bajern pre prinudnog odmora stvorio četiri boda prednosti u odnosu na Dortmund, pet u odnosu na Lajpcig

- Bajern je izuzetno igrao u drugom delu sezone. Pronašli su fenomenalnu formu. Novi trener Flik je našao neku nit između svih bitnih igrača i to odlično funkcioniše. Mislim da će da osvoje prvenstvo, ali sačekajmo kraj. Lajpcig igra sjajno, Dortmund je uvek priča za sebe, odlični su ofanzivno, dok u defanzivi nekada primaju neshvatljive golove. Biće izuzetno zanimljivo - najavljuje Grujić.

- Vredno sam trenirao, hranio se zdravo, obraćao pažnju da ne dobijem koji kilogram viška, gledao dokumentarce, igrao društvene igre, bilo mi je fino. Nisam od onih koji su teško podneli karantin - ističe Grujić.

Sve zanima kako će izgledati fudbal u ovim novim vremenima.

- Ne znamo šta da očekujemo od fudbala u narednom periodu. Igrači su izgubili osećaj za prostor, teren, igru, kontakt koji je neizbežan u fudbalu. Biće potrebno nekoliko nedelja da se to sredi, privede ova turbulentna sezona kraju, pa da onda vidimo šta će i kako će da se odvija u narednoj sezoni. Nadamo se da će sve biti normalno, kao i ranije.

Grujić, kao i svi, nestrpljivo čeka nastavak sezone. Mečeve Bundeslige ovog vikenda pratiće, prema najavama, čak milijardu ljudi!

- Uželeo sam se i fudbala i porodice, koja je ostala u Srbiji, i onemogućen im je bio dolazak u posete. Uželeo sam se onog osećaja kada se postigne pogodak, posle pobede kada se osvoje tri boda. To su stvari koje su do sada ispunjavale moj život, čega smo u ova dva meseca svi bili uskraćeni. Ali, uskoro će neke od tih stvari moći da se dese, i samim tim imam razloga za zadovoljstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading