Mladen Krstajić o Srbima iz Fiorentine: Milenkovićev karakter je presudio, Vlahović je napadač kog smo dugo čekali!

Autor:

Sport

15.05.2020

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić govorio je za sajt Fiorentine o dvojici srpskih igrača Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću.

RepublikaFoto: Dragan Kadić
Mladen Krstajić

On je bio taj koji je Milenkovića uvrstio među "orlove" i vodio ga na Mondijal u Rusiji 2018. godine.

- Nikad nisam birao igrače po godinama, nego po karakteru, radnoj etici i veštinama. Nikola je ispunjavao sve i pokazao je zavidan kvalitet još u Partizanu. Nikad mi nije prošlo kroz glavu da ga ne bih pozvao, ali moram da zahvalim i kolegi Ljubiši Rankoviću - rekao je Mladen Krstajić.

Za Milenkovića ističe da može da igra i kao štoper i kao bek, odnosno, podjednako dobro i u 3-5-2 i 4-2-3-1 formaciji.

- Mislim da je jedan od najboljih mladih u svetu trenutno i verujem da ako odluči da pređe negde, prvo treba da bude siguran u minutažu koju će dobiti. Po mom mišljenju, Fiorentina mu to nudi, može da napreduje i trebalo bi da ostane bar još sezonu - iskren je bivši selektor našeg nacionalnog tima.

Nekadašnji selektor Srbije ispričao je i anegdotu sa Milenkovićem sa jednog od treninga.

- Na svakom treningu je bio sto posto fokusiran i prisutan, spreman da sluša uputstva... Jednom sam mu rekao: 'ako ne budeš uradio isto kao ja, onda ćemo morati da se pobijemo'. Naravno, obojica smo se nasmejali. Bio sam svestan njegovog potencijala i nisam očekivao ništa manje - istakao je 46-godišnji trener.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Milenković

Osvrnuo se i na Dušana Vlahovića, za koga smatra da je napadač kakvog je dugo Srbija čekala.

- Kao i Milenković, i Vlahović ima perspektivu i kvalitet. Dušan ima pravi karakter i to je važno. Bio je strpljiv i čekao je šansu u Firenci i iskoristio je. Ako nastavi ovako, a siguran sam da hoće, nema sumnje da će u budućnosti uraditi velike stvari. Vlahović je napadač kakvog je Srbija dugo čekala, kao Darko Kovačević u svojim danima - pohvalio je bivšeg fudbalera Partizana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

- Da sam ostao selektor, on bi već bio u mom timu, jer mislim da je jedan od tri najbolja srpska špica danas, bez obzira na godine - zaključio je Mladen Krstajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading