Klubovi Serije A ne slušaju Vladu Italije!

Autor:

Sport

16.05.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaokret u Seriji A i totalna zbrka oko finiša sezone! Sad klubovi neće da igraju po sistemu koji je propisala italijanska vlada. Obavezujući protokol za sve je da, nakon što se vrate grupnim treninzima 18. maja, moraju da stave celu ekipu u karantin od 15 dana ako na testu pre ulaska u izolaciju samo jedan fudbaler bude pozitivan na koronavirus. Međutim, devet klubova ne pristaje na tu ideju, već želi da prati Nemce, kod kojih važi pravilo da samo zaraženi igrač mora u karantin.

Neće da treniraju... Fudbaleri Intera i Milana

Ipak, država ne da takav model i sada se došlo u situaciju da uoči ponedeljka mnogi neće ni da počnu sa grupnim treninzima jer kažu da je zdravstveni protokol besmislen.

Klubovi koji neće početi sa treninzima su Inter, Milan, Fiorentina, Napoli, Verona, Kaljari, Atalanta, Sampdorija i Đenova.

Detalj sa utakmice Inter - Juventus

Direktor Intera Bepe Marota se oglasio po ovom pitanju.

- Nije mi cilj da budem kontroverzan, ali ako se ništa ne promeni, nećemo se vratiti treninzima. Alternative nema, tražimo promenu pravila - rekao je Marota.

Bepe Marota

Sada se dovodi uopšte u pitanje kraj sezone na Apeninima. Nastavak je trebalo da usledi 13. juna, ali ako klubovi ne počnu sa treninzima u ponedeljak, skoro izvesno je da će se datum pomeriti...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading