(VIDEO) Na današnji dan: Raća Petrović je BOMBOM utišao Sever i rešio derbi!

Autor:

Sport

08.05.2020

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno 10 godina odigran je 138. večiti derbi u kome je Partizan spektakularnim golom Radosava Petrovića savladao Crvenu zvezdu sa 1:0 i tom pobedom osvojio titulu prvaka Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Raća Petrović

Zvezda je tokom čitave sezone imala prednost, na kraju je uprava crveno-belih napravila kobnu grešku, smenila trenera Vladimira Petrovića Pižona i umesto njega na klupu postavila Ratka Dostanića, koji je izgubio prednost vrlo brzo, pa je Zvezda na derbi došla sa bodom zaostatka i imperativom pobede.

U tvrdoj rovovskoj borbi, koju su tog kasnog popodneva vodili puleni Aleksandra Stanojevića i Ratka Dostanića, ključni momenat se dogodio u 73. minutu.

Marko Lomić se spremao da izvede slobodan udarac. Udaljenost je bila prilično velika, oko 40 metara, skroz uz aut liniju. Video je slobodnog Petrovića, kratko odigrao do saigrača, koji se okrenuo i kada je video da su igrači u crveno-belim dresovima daleko od bloka, opalio. Lopta je u visokom luku putovala 30 metra, sve dok nije preletela Stamenkovića i smestila se ispod prečke u mrežu.

Muk na Severu i opšte slavlje na Jugu, značilo je da će Partizan doći do titule!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading