Njemu je korona napravila PAKAO od života

Autor:

Sport

08.05.2020

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako u doba korone živi Danac u Milanu? Nije zaražen, ali virus mu je napravio pakao od života. Kristjian Eriksen (28) je iz Toteneama prešao u Inter, pun snova o italijanskom raju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eriksen

Italijani su zatvorili granice, Eriksen je ostao da živi u luksuznom, ali praznom Interovom kampu.

 - Mislio sam da zamolim saigrače Lukakua ili Janga da me prime kod sebe ali ljudi su već imali pune kuće, brojne članove porodice. A i dugo je spavati na tuđem kauču 14 dana - priča Eriksen.

- Ostao sam u kampu. Ja, kuvar i petoro članova klupskog osoblja koji su odabrali da budu u trening centru da ne rizikuju, ako ispadne da su zaraženi, virus da ne prenesu svojoj porodici.

Tereni su bili zatvoreni, loptu nije smeo da takne, italijanski mu je još uvek očajno loš. Izolacija. Fizička i mentalna. Na kraju je imao posla i sa policijom.

- Trčao sam po zatvorenom parkingu; 35 metara na jednu pa 35 metara na drugu stranu. U životu nisam imao toliko slobodnog vremena. A bez porodice. Pa mi je palo na pamet da odem po neke namirnice.

To je završilo - legitimisanjem.

- Zaustavila me policija. Oni meni objašnjavaju da ne smem da izlazim iz izolacije, a ja na mom nepostojećem italijanskom njima pokušavam da objasnim da sam samo skoknuo do prodavnice.

Kad je došao sanjao je spektakl, dobio je horor straha od zaraze i izolacije od spoljnog sveta.

- Nisam loptu takao sedam nedelja. Pa to mi se u životu nije dogodilo. Trening kamp je svetski, jeo sam vrhunski, po jelovniku koji su sastavili najbolji mogući nutricionisti, ali meni je bez lopte i porodice sve skupa bilo jedna velika noćna mora u kojoj sam se, priznajem, jako loše snašao - rekao je Eriksen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading