Petković hvali Kokezu: Omogućio je SP

Autor:

Sport

15.10.2017

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji je fudbalsku reprezentaciju Srbije odveo na Munijal u Nemačku 2006. godine, Ilija Petković, ocenio je da predsednik FSS Slavša Kokeza donosi prave odluke i da treba istaći da je on omogućio reprezentaciji da se plasira u Rusiju na Svetko prvenstvo.

RepublikaFoto: Public
Pun hvale za predsednika FSS Slavišu Kokezu: Ilija Petković

- Predsednik Kokeza je došao s velikim negodovanjem i veoma je mirno, iako je u njega bilo upereno hiljadu strela, bez ikakvih odgovaranja radio svoj posao i na najbolji način priveo brod u luku. Mora da se zna ko je glava kuće i gazda, a to je predsednik Fudbalskog saveza Srbije -  istakao je Petković za RTS.

Petković je rekao da je Slaviša Kokeza doneo "mir u kuću".


- Kada je došao, doveo je ljude u koje je imao radno i moralno poverenje. On i direktor Goran Bunjevčević su dali divan predlog za selektora Slavoljuba Muslina, koji je izabrao stručni štab koji je selektirao igrače. Oni su to uradili na najbolji mogući način. Kokeza je čovek koji je imao poverenje u svoje ljude i on u ovim trenucima treba da bude apostrofiran kao ličnost koja je omogućila selekciji da s najboljim uslovima privede kvalifikacije kraju, u grupi u kojoj su od prvog do poslednjeg kola bili na prvom mestu, što je za svaku pohvalu - kazao je Petković.
 
RepublikaFoto: fss.rs
Slaviša Kokeza i Goran Bunjevčević

Po njegovim rečima, cilj je ostvaren plasmanom na svetski šampionat, ali je dodao da sada ne sme da bude "nikakve euforije".


- Nikakve euforije ne sme da bude, iz prostog razloga jer je sve vreme kvalifikacija situacija bila izuzetno napeta, s puno neizvesnosti. Predsednik se nije mešao u sastav tima, nije imao tih ambicija, već je pustio selektora da na najbolji mogući način radi - rekao je Petković.

On je istakao da reprezentacija Srbije ne sme da napravi greške koje su pravili prethodni timovi na ranijim takmičenjima na kojima su učestvovali.

- Ovo je jedan od najopterećenijih vremenskih prostora, ali najlepši jer ste se plasirali i sve je lepo, široko i nasmejano. Na prvenstvo su se plasirale velike reprezentacije. Imamo sindrom da mi Srbi uvek pokvarimo pri kraju, treba da se izvuku pouke iz svih negativnih momenata sa prošlih svetskih prvenstava. Muslin je pametan čovek i napraviće celu organizacionu šemu s kojom ne bi trebalo da ponovi ono što smo mi ponavaljali na prethodnim takmičenjima - rekao je Petković.

Reprezentacija Srbije će rivale u grupi na Svetskom prvenstvu koje će se sledeće godine održati u RUsiji dobiti na žrebu u Moskvi 1. decembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading