Oglasili se i sa Banovog brda: Prilagodićemo se, Evropa je i dalje cilj Čukaričkog

Autor:

Sport

06.05.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije doneo je na sednici Izvršnog odbora odluku o nastavku takmičenja u Super ligi i Kupu Srbije. FSS je saopštio da će domaći šampionat biti nastavljen, ali bez odigravanja plej-ofa i plej-auta, dakle samo sa još četiri kola u ligaškom delu. Takođe, takmičenje u Kupu Srbije biće odigrano do kraja.

RepublikaFoto: FK Čukarički
Nenad Mirosavljević

Čukarički je bio jedan od klubova koji se, iz više razloga, sa adekvatnom argumentacijom, zalagao za odigravanje Super lige prema unapred utvrđenom programu, dakle sa 37 kola. Prvi komentar posle odluke Izvršnog odbora FSS-a dao je sportski direktor belo-crnih Nenad Mirosavljević.

- Odluka je takva kakva je, nama ne preostaje ništa drugo nego da joj se prilagodimo. Ne bih da se ponavljam, prethodnih dana smo dosta pričali na ovu temu, dali smo opširnu argumentaciju zašto bi bilo najbolje da se prvenstvo odigra prema unapred predviđenom planu i programu. Ukratko, smatrali smo da bi tako bilo najpoštenije. Sada moramo da se prilagodimo postojećoj situaciji, da se okrenemo takmičenju u preostala četiri kola. Naravno, i Kup takmičenje će posle ovakve odluke Izvršnog odbora dobiti na značaju – kazao je Mirosavljević, koji je potom dodao:

- Čukarički se ni u ovom skraćenom formatu neće odreći borbe za plasman u Evropu. Trenutno smo petoplasirani, TSC je ispred nas, ima tri boda više i bolji međusobni skor. Na nama je da se spremimo na najbolji mogući način, da se borimo do kraja. Nadam se da će svi klubovi, iako možda nemaju preteranih takmičarskih ambicija posle ove odluke, igrati pošteno do kraja, sa najboljim timovima.

Mirosavljević je dodao još da su mnoge stvari ostale nepoznate.

- Još uvek ne znamo kad će početi naredni šampionat, kad će se igrati kvalifikacije za evropska takmičenja, ovih dana bi trebalo i da se održi i žreb za četvrtfinale Kupa Srbije. Uglavnom, kao što sam već rekao, ostaje nam da se prilagodimo postojećoj situaciji – zaključio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading