Istanbul će biti spreman za finale LŠ!

Autor:

Sport

06.05.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Fudbalske federacije Turske Nihat Ozdemir rekao je da je uveren da će njegova zemlja moći da organizuje finale Lige šampiona u avgustu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aktuelni šampioni LŠ

Borba za titulu u elitnom takmičenju trebalo je da bude održana 30. maja na "Ataturk olimpijskom stadionu" u Istanbulu, ali je odložena zbog pandemije koronavirusa.

Ozdemir je na konferenciji za štampu najavio da će se turski šampionat nastaviti 12. juna posle pauze zbog koronavirusa, kao i da će sezona biti završena do kraja jula. Tom prilikom je istakao i da je Istanbul spreman da ugosti samu završnicu Lige šampiona.

Najjače evropsko klupsko takmičenje je suspendovano 23. marta, a pre pauze plasman u četvrtfinale obezbedili su Pari Sen Žermen, Lajpcig, Atalanta i Real, dok je ostalo da se odigraju još četiri meča revanša osmine finala.


Potencijalni nastavak Lige šampiona bi mogao da bude doveden u pitanje zbog odluke Lige 1 da ne nastavi sezonu. U Evropskoj fudbalskoj uniji su se nadali da će se domaća prvenstva nastaviti u junu, a da bi potom mogle da se nastave Liga šampiona i Liga Evrope. Ukoliko dođe do odlaganja, izvesno je da će se utakmice evrokupova igrati kada se domaći šampionati završe, a to otvara prostor da se njihova završnica igra na mini turniru u avgustu u Istanbulu.

Finale Lige Evrope, koje je bilo zakazano za 27. maj, moglo bi da se igra 26. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading