Bivši fudbaler Šalkea izmislio filmsku prevaru: Lažirao smrt da zgrne lovu!

Autor:

Sport

06.05.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojnih smo se nepravdi, spletki, nečasnih radnji nagledali u sportu, ali ono što je uradio Janik Kamba (33) prevazilazi najmračniju stranu ljudskog uma.

Janik Kamba

Naime, nekadašnji desni bek Šalkea lažirao je sopstvenu smrt 9. januara 2016. kako bi njegova porodica uzela čak 600.000 evra na ime životnog osiguranja, a prevarant veka pronađen je pod drugim imenom, živ i zdrav, kako radi u Nemačkoj. Bizarni slučaj naterao je i tužilaštvo da se uključi u slučaj, pa se očekuju drakonske kazne za počinioce ovog zlodela.

OPLAKAO GA I NOJER

Janik Kamba je iz rodnog Konga (bivši Zair) došao u Nemačku kao desetogodišnjak, prošao je mlađe kategorije Šalkea, gde mu je saigrač bio i Manuel Nojer, najbolji golman sveta, koji se emotivno oprostio od njega pre četiri i po godine. Afrikanac nije nikada stigao do prvog tima bundesligaša, a nakon odlaska iz Genzelkirhena igrao je po nižerazrednim nemačkim klubovima, zarađujući skroman novac, pa se zato odlučio za veliku prevaru sa životnim osiguranjem.

Kamba je navodno stradao u saobraćajnoj nesreći u Kongu kada je imao 29 i po godina. Zahvaljujući tamošnjoj visokorasprostranjenoj korupciji, nije bilo teško nabaviti umrlicu, na osnovu koje je njegova tadašnja supruga opelješila osiguravajuće društvo za 600.000 evra. Ipak, fudbaler je nedavno pronađen pod lažnim identitetom u elektrani u oblasti Rur, pa je ubrzo saslušan.

NISAM JA, MAJKE MI

Dovitljivi Janik pravdao se na saslušanju kod državnog tužioca Anet Milik da je on zapravo pokušao da demantuje glasine o svojoj smrti.

- Kamba je rekao da se sa prijateljima vozio automobilom u nepristupačnim predelima Konga početkom 2016. i da je došlo do nesreće, posle koje je on ostavljen sam, bez svesti i bez ličnih dokumenata, novca i mobilnog telefona. Negirao je da je učestvovao u prevari, rekavši da je pre dve godine bio u ambasadi Nemačke u Kinšasi kako bi demantovao svoju smrt. Ispitaćemo i navode njegove bivše supruge i na osnovu toga utvrditi da li ima elemenata za podizanje optužnice za krivično delo prevare - rekla je tužiteljka za tiražni nemački tabloid Bild.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading