Harizmatični fudbaler u našem objektivu: Đani udelio pare sirotinji

Autor:

Sport

05.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotograf Srpskog telegrafa uslikao Sašu Ćurčića kako pomaže prosjacima u Knez Mihailovoj i pije kafu za poneti

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Ćurčić

Prošla je čak 21 godina otkada je Saša Ćurčić (48) kao igrač Obilića okončao veliku, ali nadasve burnu igračku karijeru, ali harizmatični fudbalski umetnik koji je sa loptom mogao baš sve i dalje privlači pažnju gde god da se pojavi.

29 godina imao je Saša kada je okončao burnu, ali veliku igračku karijeru

Tako je oštro oko fotografa Srpskog telegrafa spazilo popularnog Đanija kako bezbrižno uživa u šetnji Knez Mihailovom ulicom u srcu Beograda, pa je ubrzo objektivom ovekovečen trenutak kada bivši trener vranjanskog Dinama deli novac prosjakinji.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Sam Ćurčić, koji je svojevremeno dok je igrao u Engleskoj uz pomoć komšije, člana vlade tadašnjeg premijera Tonija Blera, kupio i dvospratni autobus kako bi u njemu pravio žurke, pričao je da je ogroman novac spiskao na gluposti. Ipak, ovaj boem uvek je gajio empatiju prema siromašnima, pa je to pokazao i za vikend u najprometnijoj pešačkoj ulici u prestonici Srbije. Obučen ležerno u majicu kratkih rukava i šorts, sa zaštitnom hirurškom maskom na licu, Đani je nakon toga nastavio šetnju po sunčanom danu, počastivši sebe kafom za poneti.

Engleski penzioner i srpski trener

Brojni novčani problemi sa kojima se Saša Ćurčić susretao po završetku igračke karijere uzeli su danak, pa je čak morao da 2007. godine da zarađuje učešćem u jednom rijalitiju. Kasnije je dobio britansku penziju (oko 5.000 funti mesečno), bio skaut u Engleskoj i trener u mlađim kategorijama Kristal palasa da bi kratko sedeo i na klupi prvog tima Dinama iz Vranja

Raskalašan život, mnogobrojne lepotice, zabave do jutarnjih sati sprečile su zvanično najboljeg stranog igrača u istoriji Boltona da ostavi dublji trag u svetu fudbala, ali su istovremeno stvorile i mit o nestašnom virtuozu u kopačkama. Okačio je kopačke o klin sa samo 29 godina, ali i dan-danas prepričavaju se anegdote temperamentnog nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i asa OFK Beograda, Partizana, Boltona, Ason Vile, Kristal palasa, Njujork metrostarsa.

Jedan je Đani!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading