Čeka nas vrelo fudbalsko leto

Autor: Predrag Vuković

Sport

03.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi koji su iz Liga petice povukli ručnu i usled pandemije rekli da je gotovo jesu Francuzi. Međutim, preostale najjače evropske lige - engleska, italijanska, nemačka i španska, još ne nameravaju da odustanu, naprotiv, neki se oštre za početak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uskoro ponovo na terenu

Dakle, Francuzi su odsvirali kraj, Pari Sen Žermen je šampion, ali prvi koji bi trebalo da izađu na teren su Nemci. Trebalo je 9. maja da se nastavi Bundesliga, igrači uveliko treniraju, ali je vlada Nemačke odložila nastavak prvenstva bez prisustva publike. Očekuje se da odlaganje neće biti veliko jer Nemci žele da završe sezonu najkasnije do 30. juna.

MERE VLADE

Za mnoge najzanimljivija liga na svetu, Premijer liga, takođe još nema preciznu odluku o tome kada će igrači ponovo na teren. Najnovija ideja je da se mečevi održe na neutralnim terenima, a glasanje o nastavku sezone dogodiće se najverovatnije 7. maja, kada britanska vlada odlučuje da li će da ublaži mere zbog koronavirusa. Dakle, i Englezi bi mogli do kraja maja na teren.

I klubovi Serije A su odlučni da završe sezonu. Od ponedeljka su dozvoljeni treninzi za fudbalera iz regije Emilija-Romanja, pa tako Bolonja, SPAL, Parma i Sasuolo mogu da se spremaju za finiš, dok će svi ostali morati da sačekaju 18. maj za početak treninga. Pretpostavlja se da bi 8. maja trebalo da dođe do javnog glasanja svih 20 klubova o tome da li će se nastaviti sezona i kada, ali čini se da će to biti prvi dani juna.

PRVO TESTOVI

Na kraju, dolazimo i do Španije. La Liga će se takođe završiti, a Vlada Španije je dala zeleno svetlo za treniranje. Ipak, prvo će svi klubovi morati da testiraju svoje igrače na koronavirus, pa ko je zdrav - može odmah u toku sledeće nedelje u trening-kamp. Predviđanja španskih medija, ali i tamošnjih fudbalskih zvaničnika, jeste da će se La Liga nastaviti polovinom juna. Poslednju reč daće špansko ministarstvo zdravlja.

Treba napomenuti da su Portugalci odlučili da Primeiru nastave 30. maja, a Švajcarci su kao datum nastavka zacrtali 8. jun. Belgija i Holandija takođe su prekinule šampionate odlukama svojih vlada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na mečevima La Lige po 400 ljudi?

Španci su jedini, zasad, koji žele da dopuste da bar neko od navijača prisustvuje utakmicama. Trenutna ideja je da na stadionima najjačeg španskog takmičenja, kada se nastavi, bude po 400 gledalaca da bi držali sigurnu fizičku distancu jedni od drugih.

KO ĆE KAD NA TEREN

Nemci polovina maja

Englezi kraj maja

Italijani početak juna

Španci polovina juna

Francuzi  prekinuli prvenstvo

Holanđani prekinuli prvenstvo

Portugalci 30. maja

Švajcarci 8. jun

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading