(VIDEO) Nova priča o velikom prevarantu koji je zaigrao u Premijer ligi: Nakon 5 minuta smo znali da je promašaj

Autor:

Sport

30.04.2020

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši senegalski fudbaler Ali Dia važi za jednog od najvećih prevaranta u istoriji svetskog fudbala.

RepublikaFoto: youtube.com/Miðvágur Føroyar
Ali Dia

Retko ko se može pohvaliti da je sam sebi uspeo da sredi angažman u engleskoj Premjier ligi, a to je upravo njemu pošlo za rukom kada je 1996. godine potpisao za Sautempton.

Nakon 24 godine Senegalac važi za najgoreg igrača u istoriji engleskog fudbala, a na njegov dolazak osvrnuo se tadašnji menadžer Grem Sunes. Danas tvrdi kako je od početka znao kako da je Dia beskoristan.

 - Sjajna i smešna priča. Nije baš onako kako ste čitali ili čuli - rekao je Sunes za Sky Sports i nastavio:

 - Neko iz kluba je dobio poziv da rođak Žorža Vee želi na probu. Mat (Le Tisijer) će vam reći da smo u tom periodu imali dosta igrača na probi - nastavlja Sunes priču.

 - Pojavio se taj momak. Nismo imali dovoljno igrača, ali vidi se nakon pet minuta može li neko da igra. On je bio beskoristan, ali nismo imali dovoljno igrača. Tokom nedelje su nam otpadali igrači zbog povreda, Mat nam je bio jedini zdrav napadač i protiv Lidsa Mat se povredi nakon 20 minuta. Skaut Teri Kuper je rekao da je Ali Dia na klupi. Najgore što se moglo desiti je da uđe i da bude očajan. Mi smo znali nakon pet minuta na treningu da je loš, ali ovo je dobra priča - rekao je Sunes.

Potom se uključio i nekadašnji napadač Sautemptona Mat Le Tisijer.

 - Iskreno, mislio sam da je pobedio na nekom takmičenju i da je kao nagradu dobio treninge sa nama. Kada se pojavio u svlačionici pomislio sam, odlično, održaće govor. Tih dana sam istegao mišić izvodeći penale, ali sam mislio da ću biti zdrav. Nakon 20 minuta morao sam da izađem, a moja je greška što me je zameno verovatno najgori igrač kog sam ikada video - rekao je Le Tisijer.

Dia je nakon 14 dana u Sautemptonu dobio otkaz i zatim je igrao u niželigaškim klubovima. Ima naslednika na terenu, a njegov sin Sajmon igra na Tajlandu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading