Još jedan Rus se obrušio na Marka Nikolića: Nije dostojan Lokomotive, njega neko gura, jedini koji vredi iz Srbije je...

Autor:

Sport

29.04.2020

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener mnogobrojnih ruskih klubova, ali i Spartaka iz Subotice Andrej Černišov, ocenio je da Marko Nikolić nije dostojan da vodi klub poput Lokomotive iz Moskve.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Nikolić

Vest da bi Nikolić trebalo da sedne na klupu "Lokosa" nije baš najbolje prihvaćena od stručnjaka u Rusiji, koji često koriste priliku da iskažu svoje nezadovoljstvo time što će srpski stručnjak preuzeti moskovskog velikana.

Iako iza sebe ima podeblji CV, sa velikim tragovima u svakom klubu gde je boravio, bivši trener Spartaka iz Subotice Andrej Černišov, smatra da Nikolića "guraju" pojedini ljudi i da on nema šta da traži u Lokomotivi.

– Da, vodio je Partizan. Dva puta je osvajao šampionat i Kup. Potom je otišao u Mađarsku, vodio Videoton gde je takođe osvojio šampionat. Radio je u Sloveniji gde je imao incident na rasnoj osnovi. Ovo nije stručnjak koji bi trebalo da vodi ruski superklub – ocenjuje Černišov.

Od srpskih trenera, Černišov veruje jedino Vladanu Milojeviću.

– Vladan Milojević je dva puta uveo Crvenu zvezdu u Ligu šampiona, a sada je otišao u Saudijsku Arabiju. On bi mogao da vodi Lokomotivu – kaže Černišov i dodaje:

– Vidite, sledeći trener bi trebalo da bude bolji od prethodnog, posebno ako uzimate stručnjaka iz inostranstva, a reći da će klub voditi neko ko nije ni blizu Juriju Seminu, nije u redu.

Novinar je potom upitao Černišova ima li istine u tome da Srbe ,"guraju" agenti koji su bliski sa čelnicima Lokomotive.

– Srbi se uvek prvi probiju. Ne samo u Rusiji, već i u Evropi. To su oštri ljudi, ali ne znam ništa o Lokomotivi. Imaju dobre odnose sa Rusijom, pa tako ne čudi što hoće da stave svoje ljude – rekao je Černišov.

Černišov je u periodu od 2015. do 2017. bio na klupi subotičkog Spartaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading