Fabregas zbog bake postao heroj Monaka!

Autor:

Sport

29.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion na fudbalskom terenu, ali još veći šampion humanosti jeste Sesk Fabregas (32), vezista Monaka, koji je u jeku koronavirusa učinio gestove vredne divljenja čitave planete. Naime, nekadašnji as Barselone, Arsenala i Čelsija samoinicijativno je rekao čelnicima "kneževa" da ne moraju da mu isplate naredne četiri mesečne plate, već da to mogu da učine tek za dve godine, kada mu istekne ugovor. Uz to, nekadašnji prvak sveta i dvostruki osvajač EVRO sa Španijom, poručio je da je spreman da sam finansira plate zaposlenih u klubu sa stadiona "Luj Drugi" dok traje epidemija KOVID-19.

Baka ga inspirisala... Sesk Fabregas

Fabregas se na ove poteze odlučio, pre svega, jer je njegova 95 godina stara baka obolela od koronavirusa u rodnoj Kataloniji, pa je talas empatije zahvatio Monakovu zvezdu.

Fudbaler je odlučio i da pomogne zaposlenima i štićenicima doma za stara lica u Arensis de Maru, gde mu je baka, tako što će im plaćati hotelski smeštaj kako bi sprečio da se dalje širi zaraza u toj ustanovi, u koju je prodro virus.

Foto: prinstcreen/snapcat/Cesc Fàbregas
Baka Seska Fabregasa

Fabregas je stigao u kneževinu u januaru prošle godine iz Čelsija, a u crveno-belom dresu godišnje zarađuje oko šest miliona evra.

Ove sezone odigrao je 22 utakmice za francuskog prvoligaša i ubeležio tri asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading