(VIDEO,FOTO) Najveća FUDBALSKA PREVARA: Dve decenije glumio da je napadač a nikad nije dao gol

Autor:

Sport

26.04.2020

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilac Karlos Enrike Raposo, poznatiji po nadimku Kajzer, koji je dobio po čuvenom Francu Bekenbaueru, je za 24 godine karijere promenio devet klubova i za to vreme na svom kontu ima nula golova i nula asistencija.

RepublikaFoto: youtube.com/uspoliticstoday
Karlos Kajzer

Ni to ne bi bilo toliko čudno da Kajzer nije igrao na poziciji napadača. 

Kao i svako dete u Brazilu i on je želeo da bude nova fudbalska zvezda, a prvu priliku da pokaže šta ume mu je dala meksička Puebla 1979. godine kada je imao 16 godina. Svega nekoliko treninga je bilo dovoljno da shvate da su napravili veliku grešku, odigrao je samo jednu utakmicu, ali nije imao nameru da odustane.

Nekoliko godina nije trenirao, ali pošto televizijskih prenosa nije bilo, interenet nije postojao, pa ga je angažovao Botafogo.

Svestan da nije ni blizu saigrača, zamolio je klub da mu da malo vremena da samostalno trenira kako bi se vratio u formu i pronašao kondiciju. Molba mu je uslišena, da bi posle nekoliko meseci bio pozvan da trenira sa saigračima. Već na prvom treningu je pao na zemlju i uhvatio se za zadnju ložu.

Medicina nije bila toliko razvijena kao danas, pa su u klubu bili primorani da mu veruju na reč. Dali su mu vreme da se oporavi, što je njemu najviše i odgovaralo, jer su morali da mu daju platu za sav taj period. Sve to je iskoristio naravno da se udvara ženama koje nisu odbijale "slavnog fudbalera".

Kada se konačno “oporavio” i vratio na treninge u Botafogu nosio je sa sobom veliki mobilni telefon, koji je u to vreme bio znak pravog bogatstva. Prekidao je treninge i odlazio sa strane kako bi na engleskom razgovarao sa “velikim brojem zainteresovanih evropskih klubova”. Saigrači nisu znali ni reč engleskog, tako da su bili oduševljeni što imaju priliku da budu pored tako velike zvezde.

Nije to dugo potrajalo, pošto je lekar Botafoga Ronaldo Tores poznavao strani jezik i prisluškivao jedan od Kajzerovih razgovora koji po njemu nije imao nikakvog smisla. Posle kraće istrage je doktor ustanovio da je mobilni telefon ustvari bio igračka.

Kako ne bi došao u veći problem, Karlos je napustio klub, otišao u Flamengo, a zatim u Bangu gde je sebe predstavio kao najbolji brazilski strelac.

Ponovo je usledila ista priča, tražio je vreme da uđe u formu, ali se predsednik Kastor de Angrade nije složio sa tim, hteo je da zvezda tima bude na terenu. Posle kraće pauze je trener tima saopštio Kajzeru da će biti na klupi, ali da ga neće uvesti u igru pošto se žalio na povredu.

Međutim, Bangu je gubio, trener ga je poslao na zagrevanje i bilo je samo pitanje vremena kada će morati na teren.

- Dok sam trčao primetio sam da navijači vređaju sopstvene igrače. Popeo sam se na ogradu i uzvratio psovkama - opisao je Reposo tu situaciju u jednom od intervjua.

Plan mu je uspeo, sudija je to primetio i pokazao mu direktan crveni karton što je značilo da neće moći da zaigra. Angrade ga je odmah pozvao u kancelariju i spremao se da mu uruči otkaz.

- Pre nego što bilo šta kažete, molim vas da me saslušate. Bog mi je podario oca koji je preminuo, ali mi je dao drugog, vas gospodine Angrade. Nisam mogao da dozvolim da neko mog oca naziva lopovom, a to su navijači vikali. Morao sam da intervenišem - objasnio je Kajzer.

Predsednik je bio oduševljen i umesto raskida ugovora mu je ponudio produženje na još šest meseci. Naravno, nove “povrede” su ga sprečile da igra, pa je posle Bangua otišao Francusku, u ekipu Ažaksioa.

Navijači su bili oduševljeni činjenicom da Brazilac dolazi, pa su tako došli na prvi trening kako bi ga pozdravili. Kada je video koliko je ljudi došlo i da će biti u velikom problemu ponovo je došao do sjajne ideje.

Uzeo je svaku od lopti koje su se nalazile na terenu, poljubio ih i šutnuo ih ka navijačima kao suvenir, sve uz ljubljenje grba kluba. Publika je bila oduševljena, ali su saigrači ostali bez lopti, tako da su morali da se bave vežbama za kondiciju, poput trčanja što Kajzeru uopšte nije predstavljalo problem.

Baš kao u prethodnim timovima, tako je i ovde imao velike probleme sa “povredama” posle kojih se vratio u Brazil i karijeru koja je trajala 24 godine završio sa ukupno 30 odigranih utakmica bez gola i asistencije...

- Klubovi su prevarili mnogo fudbalera, neko je morao da im se osveti - rekao je Raposo kada je pokušao da objasni zbog čega je sve to radio dugi niz godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading