Bivši selektor Čilea otkrio: VIDAL JE PIJANDURA, SANČEZ NI SA KIM NE PRIČA!

Autor:

Sport

13.10.2017

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su ostali prvi ispod crte i ostali čak i bez dodatnih kvalifikacija, čileanski mediji objavili su detalje sa nekih neformalnih razgovora iz 2015. godine s tadašnjim selektorom Horheom Sampaolijem, a sve kako bi pokušali javnosti obrazložiti prave razloge reprezentativnog brodoloma u ovim kvalifikacijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vidal je najnedisciplinovaniji fudbaler Čilea

- Arturu Vidalu je potrebna medicinska pomoć - rekao je još u toku kvalifikacija Sampaoli o svom vezisti koji je te 2015. godine tokom Kopa Amerika pod uticajem alkohola razbio skupoceni Ferari.

- On obožava alkohol i ne može da se kontroliše. Kad smo leteli iz Lime, došao je do mene i pitao me može li otvoriti limenku piva koju je kupio na aerodromu. Rekao sam mu da ne može, no on i još neki igrači ipak su uspeli da sakriju bocu viskija i celu je isprazne - otkrio je sadašnji selektor Argentine koji je tada komentarisao i ostale svoje igrače i predvideo neuspeh u ovim kvalifikacijama za SP u Rusiji.

- Niko od igrača nije bio na pravom nivou za kvalifikacione utakmice. Svaki put kad vidim Eduarda Vargasa, on je u sve lošijem stanju. Fernandez ne igra na nivou reprezentativca Čilea, a Maurisio Pinilja misli samo kako da izađe u klub i provede se - otkrio je Sampaoli.

Jedini pravi profesionalac po njegovim rečima bio je golman Klaudio Bravo koji je pokušavao da ostale saigrače drži pod kontrolom, i dodao da je Medel je obožavao izlaske, ali se nije napijao.

- Aleksis Sančez ni sa kim u reprezentaciji nije pričao. Znao je da dođe na doručak, nabije slušalice u uši i ni sa kim ne progovori ni reč - rekao je još bivši čileanski selektor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stvari nikako ne funkcionišu u selekciji Čilea

I tada je pred novinarima predvedio da Čile neće otići na SP, ali je priča objavljena tek sada, dve godine kasnije.

- Nastavimo li ovako i ne napravimo li duboke promene u tim, nećemo se plasirati u Rusiju - decidirano je rekao tada Sampaoli.

Vidal je tada nakon milion upozorenja i dalje radio sve kako god mu se prohtelo pa je i u junu ove godine noć pred utakmicu s Paragvajem, koju je Čile izgubio 3-0 , proveo u kockarnici. Sada, nakon potpunog kraha, optužbe ljudi bliskih reprezentaciji isplivavaju svakodnevno.

- Znam da se neki jako žrtvuju za reprezentaciju, ali ostali ponekad ne mogu ni da treniraju koliko su pijani svakog dana - otkrila je supruga kapetana Brava, a optužbe se, naravno, odnose uglavnom na Vidala.

Iako je Bravo najavio da niko od reprezentativaca ni ne pomišlja da prestane da igra za reprezentaciju, ali se čini da će novi selektor ipak imati poslednju reč. Pici je najavio ostavku, a u uskom krugu njegovih naslednika spominju se Manuel Pelegrini, Eduardo Berizo, Marselo Galjardo i Martin Lasarte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading