Tadić se ne miri sa odlukom: Oduzeli su nam titulu!

Autor:

Sport

24.04.2020

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle više od 70 godina Holandija nema fudbalskog šampiona, u toj zemlji se to poslednji put dogodilo u godini kada se završavao Drugi svetski rat. Vest da je Ajaks ostao bez krune, iako se do prekida sezone vodio kao lider prvenstva, razočarala je Dušana Tadića.

Dušan Tadić

Kreator igre "kopljanika" iz Amsterdama smatra da je njegov klub zaslužio da bude proglašen šampionom.

- Svako od nas želi da svake godine bude šampion, a Ajaks je i sada na prvom mestu. Čak i u ovim okolnostima morao je da bude proglašen prvak. Mislim da je odlična stvar što je prvenstvo prekinuto, ali prvo mesto je prvo mesto- rekao je Tadić za Ajaks Lajf.

Srpski as smatra da su pravila morala da budu ispoštovana. Pogotovo što je odigrano više od tri četvrtine sezone (odigrano 26 od 34 kola).

- Pravila su dogovorili svi klubovi pre nego što je liga počela. A, pravila kažu da plasman određuje bolja gol-razlika, a ne međusobni skor. Da smo se drugačije dogovorili, onda bi AZ Alkmar imao pravo da bude proglašen šampionom- rekao je Srbin.

Ne bi bio Tadić zadovoljan ni da je Fudbalski savez doneo solomonsko rešenje da oba kluba, Ajaks i AZ, proglasi prvacima.

- To za mene nije opcija, jer razlika postoji. A, po pravilima je gol-razlika to što pravi razliku između nas i AZ-a. Za mene je vrlo jasno da bi Ajaks morao da bude proglašen za prvaka. Oduzeli su nam tu nagradu- kategoričan je Dušan Tadić.

Ako je za utehu, Ajaksu je priznata prednost u odnosu na AZ Alkmar, pa ako UEFA jedno mesto direktno u grupi Lige šampiona dodeli Holanđanima, ono će pripasti klubu iz Amsterdama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading