(VIDEO) Džepni Maradona: Ovo je najniži fudbaler današnjice!

Autor:

Sport

24.04.2020

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se u profesionalnom fudbalu sve više cene visoki, snažni igrači, u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu visina nikada nije bila prepreka.

RepublikaFoto: youtube.com/Bruno Villa Audiovisual
Elton

Elton Hose Ksavier Gomes (ili jednostavno Elton) možda ipak nije jedan od najboljih ikada, ali zato jeste trenutno najniži. Naime, Brazilac je visok tek 154 centimetra, ali ga to nije sprečilo da napravi profesionalnu karijeru koja traje već 16 godina.

Počeo je Elton u Korintiansu još kao tinejdžer, a nedostatak u visini dopunjavao je čistim talentom. Tako je i došao do prvog tima i titule prvaka Brazila 2005. godine.

Iako je značajno niži i od legendarnog Maradone (nekih 12-13 centimetara), Elton je ubrzo zaradio nadimak "Elton Maradinja", upravo po slavnom Argentincu. Nadimak se nije izrodio samo zbog visine već i zbog Eltonovih veštih driblinga i, tada, duge kovrdžave kose.

 - Bio sam srećan zbog nadimka, nije mi stvarao pritisak na bilo kakav način - izjavio je Elton.

Kao 21-godišnjak Elton je došao do svog prvog internacionalnog transfera. Otišao je put Evrope i potpisao za rumunsku Steauu.

U Steaui se nije dugo zadržao, ali je ostavio dubok trag. Iako je odigrao tek osam mečeva u dresu rumunskog tima, navijači su ga izabrali za tim decenije - u anketi sprovedenoj 2009. godine.

Ubrzo nakon Steaue, Elton se otisnuo ka Bliskom istoku gde je proveo najveći deo karijere i ostavio najveći trag. 2007. potpisuje za AL-Nasr (Saudijska Arabija) i ubrzo postaje predmet obožavanja među navijačima zbog svojih driblinga, trikova i ubojite levice. Mnogi su čak počeli da dolaze na utakmice sa perikama u "čast" Eltonovih različitih frizura.

Nakratko se Elton vraćao u Brazil, imao je epizode u Dubaiju, da bi se 2011. godine vratio u Saudijsku Arabiju. Potpisao je za Al-Fateh i usledio je najuspešniji period njegove karijere.

Ponovo obožavan od strane navijača, "Elton Maradinja" je postao "Elton Arabia". Nedodirljiv na terenu, postigao je 48 golova na 121 utakmici za Al-Feteh i podigao trofej prvaka države.

Danas je 34-godišnji Elton, naime, član saudijskog kluba Al Vahda. Za njih je potpisao u januaru i do prekida takmičenja je uspeo da sakupi sedam nastupa u saudijskom šampionatu i upiše tri asistencije.

Saudijska Arabija je sada već dom za "džepnu raketu" iz Brazila.

 - U Arabiji sam već devet godina i imam da kažem samo lepe stvari. Život je miran, nemam zbog čega da se žalim. Arapi me jako vole - izjavio je Elton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading