KAKVA ISPALA: Pobegao iz reprezentacije Islanda da igrao na SP, ali izabrao Amerikance!

Autor:

Sport

13.10.2017

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Islanđanin Aron Johanson je pre nekoliko godina odlučio da igra za reprezentaciju SAD-a, jer mu je velika želja bila da nastupi na Svetskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Johanson je član Verdera

Johanson je sa 22 godine odlučio da se odrekne dresa Islanda i da prihvati američko državljanstvo. On je igrao kvalifikacije za SP 2014. u Brazilu. Međutim, povredio se, a potom je prihvatio poziv Jirgena Klinsmana 2013. da igra za Amerikance.

Johanson je tada priznao da je prihvatio poziv Amerikanaca, jer je smatrao da će SAD pre Islanda da izbori plasman na Mundijal. On je na Islandu smatran za izdajnika, a nastupio je za Amerikance na SP 2014. Za Amerikance je odigrao 19 utakmica i postigao je četiri gola.

On je Islanđanin, koji je rođen u SAD, gde je i počeo karijeru, ali se brzo preselio u domovinu. Johanson je igrao za Fjolnir, Arhus, AZ, a sada je član Verdera. 

- Trenutak kada sam zaigrao na SP u Brazilu bio je najbolji trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Biti deo američkog tima na tom putu bilo je ostvarenje sna. Jako sam ponosan na reprezentaciju Islanda. Moji prijatelji igraju za Island i srećan sam zbog njihovog uspeha. Vidimo se tamo - napisao je Johanson na društvenim mrežama uoči meča SAD - Trinidad i Tobago.

Međutim, SAD su poražene sa 2:1 i neće igrati na SP, dok je Island nedavno izborio istorijski plasman na Mundijal.

Johanson će tako svoje prijatelje gledati putem TV prenosa. Njegov izbor nacionalnog tima je, međutim, bio pogrešan...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading